KENGKAWAN

Wednesday, August 16, 2017

Mesin kira duit syiling

Sangat convenient guna user-friendly mesin syiling ni kalau nak bank-in duit tabung anak2. Masukkan syiling (tayah asing2), amik receipt pastu fill in saving form dan pi kaunter. Settle. Tiap2 hari pun boleh deposit syiling (hari bekerja je lah. Jangan pi hari cuti naa)

Kalau pegi branch biasa, takde mesin nih. Kat Main branch je ada. Kat branch biasa, Teller kena pi bawak syiling ke backoffice untuk kira. Dan ada hari tertentu je yang dibenarkan deposit syiling.

Ni hasil korek tabung Ariff & Amarr aritu (setahun lebih punya saving since Ariff darjah 1. Now Ariff darjah 2 & Amarr darjah 1.

Total syiling ja almost RM900 (tak termasuk duit kertas). Actually lebih, tapi sebab ada few syiling tak accepted dalam machine sebab berlekuk / berkarat.. hihi.

Mamoru tengah masukkan duit syiling dalam mesin

Total syiling berjaya dimasukkan dalam mesin RM896.20
Yang tak berjaya ada dalam belas2 ringgit kut.. hihi. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...