KENGKAWAN

Wednesday, February 28, 2018

Lagi gambar cuti2 Cameron Highlands

Layan gambar je la naa minggu ni. Tak dan nak cerita panjang 😊😊

With her favourite man.

Kiddos main air sungai kat tengah2 kebun teh Bharat.

In front of our rooom.

Look who is the happiest❤️

Mini waterfall at Bharat Tea valley

Breathtaking view. I even took the boys hike up the tea hills. They're so energetic. Have to pujuk them turn back coz worried about Aleesya (Aleesyaa & daddy tunggu kat kaki bukit)

The view!!

The water was soo serjuk!!

Having some brownies and drinks at Bharat cafe.

❤️❤️

Say keju!

Our ride (tramp). We took this ride to middle of the tea farm. 

Mamoru & her favourite girl ❤️

Kiddos & Cameron Highlands lagi

Banyak gambar kiddos masa kat Cameron. Pergi Cameron kali ni tak pegi shopping pun. Pasar sayur & buah pun tak pegi. Masa tak cukup. Lagipun ada misi lain kat sini  😁😁😁

Nak potong kuku, tapi bunga tu dia tanak lepaskan 😅

Main basikal lagi. Next year nak register powerkids dualthlon untuk Ariff & Amarr.

Confident.

Amarr terpaksa naik basikal kecik coz takda saiz

Breakfast kat hotel

❤️

Aleesya suka sangat naik basikal

Tuesday, February 27, 2018

Baju Aleesya

No other love in the world is like the love a father has for his little girl.

❤️

Its so true.

From head to toe, daddy yang belikan (kecuali kasut). Mamoru has develop such a good taste in girls fashion. He even an expert in girls hairdo now. Its amazing how a daughter could change a father's life & perception. ❤️

She loveeee her cap so much! Seriously.

Masa kat lobby hotel, ada sekumpulan Pak Arab & tourist dari India lalu sebelah Aleesya. Out of sudden, Aleesya hulur tangan dan salam semua tourist kat situ. Semua orang duk kerumun dia pastu. Ada yang kiss tangan Aleesya, pipi & hug Aleesya. Haish. Peramah sungguh.

Semoga sihat & ceria selalu ya kesayangan mommy.

Love this pic ❤️

Kiddos time

Throwback last weekend.

Spent time with kiddosin Cameron Highlands.

Daddy layan princess naik buai

Merajuk dengan daddy.. hihi

Layan kiddos main pool. Games kat hotel ni free for hotel guests. Boleh main sampai pukul 11 malam. 

Mommy acah2 pegang cue stick. Last mommy main pool ni more than 12 years ago kut. Skill main 8 ball pun dah hilang.. haha

Kiddos cepat bosan main pool coz tak cukup tinggi nak shoot bola. So tukar game lain.

Daddy keluarkan skill.. terpegun Amarr tengok.

❤️

Main kat playgtound depan hotel

Semuandah tidur tengahari,mommy selfie sorang diri

❤️❤️

Monday, February 26, 2018

Eat healthy

Err.. kadang2. Ikut mood.

Lately mood craving for salad. Sampai tengah2 malam buta boleh bukak fridge makan salad sambil tengok movie macam makan pop corn.

Oh.. congrats to Muhaizar for breaking his marathon PB in 2:27 in Tokyo yesterday. Im sooo inspired!

Senang hidup kalau anak2 nak makan sayur camni hari2.Tak sampai 5 minit prep dah siap! Tayah masak.. haha. Wish I can add chia seed in my diet tapi tak boleh. Chia seed akan buat susu badan merudum. Ramai breastfeeding mom avoid chia seed. Tatottt.. Kesian Aleesya nanti.

Century Pines Resort, Cameron Highlands

We're here again in Cameron Highlands for the second time this year!

I should buy a house in here since I loveeee this place so much 😁😁

This time around, we stayed in Century Pines Resort. I choosed Deluxe room with garden view as I wanted kidddos to have a bigger and safest play area.

The room was large with king sized bed, sofa bed, huge bathroom and beautiful garden! ❤️❤️ And it was super clean!

I love it! The weather also so nice. With 10°c to 22°c. No rain this time 😊😊

Will be staying here again for my Cultra race in July. Saja test the accomodation awal2. Amik mood Cultra.. haha.

Baru bangun tidur. Baju tidur Aleesya tu owner taska yang belikan. Rasanya macam baru bulan lepas dia belikan Aleesya pyjama with straberry printed. Sayang sungguh mama Ana kat Aleesya. Tenkiuu mama Ana. Tenkiu sebab sayangkan anak2 saya ❤️

Our room. Pretty fancy kan.

Tub, shower& toilet bowl asing2. Nice.

The bed. Muat kami berlima atas ni.

View dari depan

The garden

Bilik air

My cinta

Luas garden dia. Seronok anak2 main.

Saturday, February 24, 2018

Aleesya

I dont know about others, but Im so obsessed with my daughter. She simply won everybodys heart just with a smile.

Now dah pandai recognize simple shapes: star, circle, heart, triangle, square (tapi in english je). Now tengah nak try potty training.

Last few weeks, lepas tukar pampers dia, aku baring kat sebelah dia. Time tu aku pakai panties je. Nak tido dah kan. Pastu tiba2 dia turun dari katil amik someting dkat dalam drawer dan naik atas katil semula.

Tetiba rasa Aleesya tarik panties aku dan letak someting. Dia letak pad!! Ohemgee. Bijak betul. Nak pakaikan mommy dia 'pampers' jugak.. tsk.

Note: Yes, sometimes aku pakai pad depan Aleesya. Its just a way for me to tell her indirectly what is going to happen yo a girls body when shes grow up.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...