KENGKAWAN

Wednesday, March 01, 2006

kejap je dah bulan tiga

Still, byk keje yg nak dibuat - which means, takdo lah entry yg pepanjang arinih.. *sengih*..

Perasan tak semalam langit kat KL ni cerah semacam.. even jam dah pukul 7.15 mlm, langit still cerah - cantik sangat view kat area opis nih semlm.. *subhanallah*..

Aku sampai rumah almost pukul 8.00 mlm. Ingatkan nak bebaring sekejap, pastu baru keluar jumpa Godongs. Ntah camner boleh terlelap. Penat sangat agaknya. Pukul 11 lebih baru terjaga - sebab terdengar bunyi hp (thanks for the call - lama tak berbual pjg mcm tu).

Lepas letak phone, baru aku perasan ada 9 miscalls dari Godongs..*matilah makcik*.. Cecepat aku call Syam - derang still ada kat Majeed rupanya. Bila aku insisted nak keluar jumpa derang, Syam suruh aku rehat - maybe dia tau aku penat kut..

Bangun je dari katil - capai towel - mandi. Nasib baik lah bilik air kat dalam bilik. Nak melangkah keluar pun mmg tak larat dah. Lepas mandi, baru lah bersemangat. Pasang lagu kekuat pastu start kemas bilik, ruang tamu, dapur, bilik air luar.. even bilik sebelah yg tak berpenghuni tu pun aku kemas tau. Maklumlah, nak buat spring cleaning taim cuti mana ada masa - asal weekend je aku tak lekat kat rumah..

Masa tengah lepak layan my-private-paperwork for.. "ehem.. ehem".. perut lapar la pulak. Baru nak pegi dapur masak megi mee, hp berbunyik. Tengok jam dah pukul 1.30 pagi (saper lak yg tipun memalam buta nih kan?). Rupanya member aku nih - ada problem katanya. Dalam berborak tu, dia dah sampai kat guard post depan umah aku. Merasalah aku keluar lepak Majeed dgn baju tido je.. Pukul 3.15 pagi baru dia balik.. dan aku boleh tido dgn lenanya coz berjaya memenuhkan perut kat Majeed.. (to my pren nih, be tough bai.. apa per hal, keep in touch ok)

eH, dah lunch hour? Macik nak gi soru.. tru lu lu..

4 comments:

d'Greatest said...

cek'aD,bdn nak guna lama.. mmg nk kena jaga gak..rest and tido nk kene cukup (mcm beckp dgn budak kecik) ;o) takdelah.. sama dgn org yg membebel ni gak.. tido dlm kol 3/4pg.. the next day masuk keje kol 8.30.. siang keje office, mlm dok kipas sate.. mane tak flet bdn.. n'way, jgn burnt-out sudah iyer cek'aD. tk care.

amizgig said...

yatt:
oOo.. slama nih awk lah d`Greatest tu ek?.. anyway its nice knowing u (consider myself as lucky coz dpt berkwn dgn 2 best fren on earth la kan - u & faiez)

err.. nk sate sikit, boleh?..*grin*

d'Greatest said...

:o) sate matter, anytime.. nice knowing u too.. u always lucky lah.. :) well..me & faiez, best fren on earth? boley la kot.. *wink* N'way.. penah dengar nama yatt ker? don't thnk so.. kan?

amizgig said...

yatt:
pernah.. faiez ada mentioned sekali dulu ;) ..best of luck on ut interview.. boleh jd warga KL lps nih.. boleh ajar aD main futsal pulak ek? *smiles big*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...