KENGKAWAN

Monday, April 29, 2019

Kan 😊

Learn something different today.

Kadang2 orang yang memberi masalah kepada kita adalah orang yang secara tak langsung, menyelesaikan masalah kita.

Get it? Get it?

Tu  cerita kat ofis pagi tadi. 

Teringat ayat Mamoru dulu, "kadang dalam kita tak sedar, masalah menyelesaikan masalah". Cuma pagi ni, ayat tu upgrade sikit kepada "orang" yang memberi masalah.

Tersenyum manis aku seharian.

Cant wait for tomorrow. Nak cepat2 habiskan minggu ni. Tak sabar nak tunggu puasa ❤️

Theme Bob Marley. Me & my big boss je yang ikut tema... hihi. Malu apa bosku kan.. 




Tuesday, April 23, 2019

Smartfit session

Last night session with SAC.

Time to get more serious in training I will be running 21km Gold Coast Marathon this coming July. So, since this is the first time I ever seriously train myself for half marathon race, Im gonna be a good girl and follow Coach Edan advise for the 8 weeks training in SRSQ3. 🏃💪


The gang ❤️

Listening to Bryan on our workout menu. 💪

Wednesday, April 17, 2019

The feeling!

Yes the feeling!

Bila dapat turun berlari malam ni. Selepas 3 hari stop sebab demam (sambungan demam sebelum score run aritu).

Badan rasa terlalu ringan coz lepas race sabtu lepas still tak makan dengan betul. Selera hilang. Berat turun almost 1.5 kg (now 37.8 kg).

Nvm, lepas ni top-up balik.

Cant wait for more and more running session!

Layan gambar xtvt Aleesya  kat Taska arini ❤️

Gambar dia sentiasa menyerlah. Peace ✌️

Sessi beemain dalam kumpulan

Berjalan ke playground pun ada style.. hihi 

Sunday, April 14, 2019

Score Night Run 2019

My first 21km race after 9 months restrained myself from running long distance event. I had so much fun last night!!

Didnt plan to run any half marathon this soon. Lebih2 lagi without training for it. Coz currently my training is all about 10km race je. 

So I can say, I ran this one bluntly - by heart, gitu. I was so confident I could do it in 2 hours. 

But terlebih 6 minit. Blame it to my body condition. I was (and still) having fever, and cough during the race. But Im so glad I did it.

And alhamdullilah, other than demam, my body (my knee specifically), felt awesome! I could even sprint for the last 100 meter! 

Was suprised when I received the potential winner tag. Wow! That means a lot to me. But I miss the podium. Didnt hear my name was announced during the awards presentation. Tak kisah pun, as I know, the will be more and more podium after this, insyaAllah.

Now, Im ready to start my half marathon training. Lets bring it on and get more serious!



Oh, I got 8th placing for women open category. Not bad eh? I thought Im already in veteren.. hihi. 
21km in 2:06.



Wednesday, April 10, 2019

A pat on my shoulder

Something to be proud of.

Just nak jot down how happy I am coz managed to get my paper approved in front of a comittee of 6 approver in a meeting tadi. 

Paling best, bila semua yang present paper masing2 bawak backup team more than 8 people just to brief on their paper.

 Tapi aku, datang sorang2 with no backup or team to support me. 

Part yang paling best, bila habis meeting, aku inform kat boss paper dah approved. Dia terkejut, sebab ingatkan paper tu kena tu kena undergo so many stage before approve. Tapi alhamdullilah, semua okay.

I just love the feeling when my boss gave compliment on my job. Honestly, susah gila nak dapat compliment dari dia ok. 

Happy!


Tuesday, April 09, 2019

Collect race kit

Cerita Ahad lepas

Malas nak keluar sebenarnya sebab Aleesya tak berapa sihat. Tapi sebab malas nak masak, plus kiddos nak makan KFC, kami keluar la sekejap. Amik angin, sambil2 collect race kit Score Night Run.
❤️❤️❤️❤️❤️

Layan gambar je lah. Soo busy awal2 weekend ni. Aleesya pula tak berapa sihat. A bit terkejar2 sana sini. Entry seciput ni pun, 3 hari taip tak habis2.. haha. Ni baru dapat publish 😂😂

Aleesya tak sihat. Sekejap diam, sekejap karang, terlebih aktif.. tsk.

Posing tanak kalah walaupun demam 😁

My cinta hati

Sekejap je dah almost sama tinggi dengan mommy. 

Tea time kat KFC as requested by kiddos

Sessi paw beli toys.

Si kecik ni, kalau shopping, bagi kat dia.

Last sekali sebelum balik, singgah klinik ambil ubat.

Friday, April 05, 2019

Cuti yeay!

Happiness is CUTI!

Kiddos got sports day today. Mamoru keje, so mommy sorang2 hari ni teman kiddos.

Habis sukan, its mommy time!

With my boys!

With their cousin Ashraf

With their friends

Me time ❤️

Thursday, April 04, 2019

Aktiviti Aleesya kat taska

Her daily xtvts in taska. Tenkiu kak Ana & staff taska yang rajin melayan anak2 kami. ❤️❤️ Tenkiuu jugga sebab rajin share gambar xtvt anak2 setiap hari. Cuma aku ja tak sempat nak upload sini hari2😂

Main homemade playdoh

Show off her masterpiece

Main baling ring

Excited je tengok Aleesya

Buat kraff


Taraa.. dah siap kraff Aleesya dan kawan2

Dancing

Bab dance memang kasi kat dia

Senaman pagi

Suka dapat lepas bebas camni

Dengat arahan kakak

Dance lagi

Dan lagi


Wednesday, April 03, 2019

Cepatlah weekend

Running with aches all over my body. The soreness from core & strenght training session on Monday night starts kicking in already. I called it the delayed pain. You can only feel it after a couple days of doing strenght exercise. I super love this kind of pain. The "sedap" kind 😁😁

Tahan je lah. Pain is gain kan..

TB: Aleesya deciding which one to choose as I only allow her to buy 1 toy only.

Boys are super easy and fast to decide which toys the wanted.

Main ting-ting

Giddy up horsie

Main buai.

Amanah ❤️





Tuesday, April 02, 2019

Balik awal arini

First time balik rumah tanpa perlu bawa balik keje ofis. Like seriously, lebih sebulan kot aku angkut laptop pegi balik ofis-rumah. Hazab sangat rasa bila kepala asyik fikir keje keje keje.

Arini ditch semua keje kat ofis muahahahahaha.


Wearing all blue to office on 2nd April for a cause. Aleesya pun in blue today! 💙💙💙

Nowadays pegi ofis hari2 pakai jeans. Tenkiu HR bagi kelonggaran bab dresscode. 

SAC SmartFit

Malam semalam hampir tak dapat attend SAC smartfit session sebab balik keje lambat. Pukul 7 malam baru keluar ofis 😭😭

Luckily semalam session lambat start. So, selamattt. Kalau tak, akak tak mapu buat strenght sorang2. Memang mengelat je lebih. 

Last night session sangat refreshing. Rasa semakin bersemangat. Terbawa2 sampai ke subuh tadi. Bersemangat bangun pagi2 untuk lari 😁😁

Last night strenght session

Last week session

Monday, April 01, 2019

Gunting rambut

Cerita semalam. Sekerat hari spent kat luar rumah. Pegi gunting rambut, pegi playground, pegi shopping toys. Gambar kat playground kita upload later- later 😊

Budak kecik yang sentiasa jadi perhatian walau mana mana pun dia pegi. 

The boys menunggu turn gunting rambut. Selalu mommy bawak gunting kat mamak je. Tapi sebab nak gunting ram ut Aleeeya sekali, mommy bawak pi salon.

Tapi last minit tak jadi gunting rambut Aleesya sebab sayangggggg. Ramai cakap tayah gunting sebab rambut dia cantik. Aunty Jolene SAC pun asyik puji rambut Aleesya. 

Aleesya yang baik hati

Senyuman tu.. mommy gewam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...