Monday, May 11, 2020

Throwback: Pendekar kecil

Throwback gambar anak² dalam uniform silat. Dah lama diaorang tak tergi kelas silat. Best pergi kelas silat ni, tuan guru selalu masukkan nasihat² tentang agama Islam dan nasihat² yang berguna untuk anak².

Show off movement silat

Yang depan tu pun posing dia..

Hensem pendekar² kecil ni 

Throwback Tampin Half Marathon

Ni event bulan February 2020. Punya lah beecinta nak update sini. 

Kalau tak tak silap, dapat 6th placing untuk kategori 21km women veteren. 

Tunggu price giving

Layan Aleesya 

Cak

Happy anak² dapat berjalan

Pijama sedondon. Promot adik ipar punya bisness. Kalau nak beli, pi kat IG @suhaida_yaty . Murah² tau

Happy kids

Throwback: Merentas desa sekolah Ariff & Amarr

Duduk rumah banyak masa. Update lah blog yang tak seberapa ni untuk kenangan anak² nanti.

Ni gambar² masa mukan merentas desa sekolah Ariff & Amarr. Cuma Amarr tak tak dapat join lari sebab kaki dia terseliuh masa ni. Ariff sorang je lari.

Mummy pun ekcited lari kategori parents macam tahun lepas. Ni kali kedua mommy join sebab merentas desa ni hanya untuk pelajar tahap 2. Masa Ariff & Amarr tahap 1 dulu hanya sukaneka sahaja diadakan disekolah.

Daddy join kategory parents juga tahun ni. Tahun lepas dia jadi pemerhati ja. Daddy dapat no.8 🎊🎉

Mommy dapat no.2. Tak dapat kekalkan title Juara tahun lepas sebab tersalah route.. hihi. Tak apa lah, tahun depan boleh try lagi

Senamrobik. Mommy pun terlompat² join bersenam sama

Throwback March 2020: Cuti² di Dorsett Hotel

Simpan untuk kenangan.

Ni gambar² 3 hari sebelum PKP. Kebetulan cuti sekolah pun bermula, kami bawak anak² pergi bercuti. Konon nak pusing separuh negeri Johor hingga ke Kuantan, tapi kansel plan bila dah sampai Johor sebab ura² nak lockdown masa tu.

Tapi sempat lah bawa kiddos bermalam di Dorsett Putrajaya dan Hard Rock Hotel Desaru sebelum balik ke KL.


Bawak kiddos main² depan hotel sambil excercise kat sini

Aleesya jumpa mini library. Terus diajaknya daddy baca buku pagi² pukul 7 time tu.

Khusyuk masing² dengar daddy baca buku cerita

Ni gambar sehari sebelumnya. Collect rake kit unicorn fun run yang tak jadi. 

Pandang abang² jaga Aleesya

Nak naik tak pandai, lagipun skuter abang² ada 2 roda dan berat. So, tumpang naik dengan abang² je lah

Mummy dengan abang long Ariff

Manja sangat dia ni

Penat bermain, rehat sekejap

Sambung main lagi

Suka event ni sebab anak² semua dapat baju sama. Medal comel pula tu


Suprise birthhday ayahanda

Salam 18 Ramadan 1441H

PKP fasa 4 berakhir hari ni. Tapi PKPB ditambah sehingga 9 June 2020.

PM dah announced, tak boleh merentas negeri untuk balik beraya. Sambutan raya dalam negeri dibenarkan dengan syarat tak melebihi 20 orang berkumpul dalam rumah / atau mana² tempat. 

Semuanya seperti yang dijangka. Tak apa lah. Pengajaran dan pengalaman yang takkan dilupakan. 

Persiapan raya tak ada apa² sangat. Baju semua dah siap dari sebelum PKP lagi. Kuih muih beli online. Juadah pagi raya pun siap (readymade ketupat palas/ketupat nona). Tinggal nak buat rendang/lodeh/sambal jawa. Lemang? Buat lemang periuk kera macam last year. Simple dan sedap. Ikutkan hati malas nak beria, tapi sebagai anak sulung, adik² semua pasti lah berharap akak diorang ni buat persiapan raya kan. Yelah, pada siapa lagi diorang nak bermanja kalau bukan dengan kakak sendiri. 

Mamoru akan start keje (first time pergi keje selepas 5 minggu cuti. Aku? Still work from home. Sepanjang bulan puasa ni, baru 3 kali aku masuk ofis. Lepas ni pun still on off juga sampai 9 June nanti. Bersyukur jugak lah. Kalau tak, kesian kat anak². Especially Aleesya. Takkan nak hantar ke taska. Sebab setiap taska akan draw jarak dan suruh anak² duduk dalam bulatan masing². Aku tak boleh imagine macam mana pihak taska/mana² kindergarten handle budak² nanti. Confirm anak² ni selalu kena marah sebab tak boleh duduk diam dalam ruang/bulatan masing². 

Bulan ni dapat banyak berita baik dari adik². Alhamdulillah, ada yang inform boleh resume kerja macam biasa, Ada yang inform dah dapat gaji penuh. Syukur sangat. Semoga rezeki ayah dan adik² sentiasa dipermudahkan. InsyaAllah.

Tenkiu Anisgift Boutique for the delivery to birthday boy. Siap rekodkan video lagi. Dapat juga lepas rindu tengok gambar ni. Petang yang sama juga runner hantar makanan berbuka special untuk ayah. Ayah cakap banyak sangat makanan. Ayah share dengan nenek 😊
Anything for your happiness, ayahanda.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...