Monday, January 27, 2020

That feeling!

Almost 2 weeks with 0 mileage. No running at all. Main reason because I was feeling under the weather. Since Twincity. That was the main reason why I letting go my 21k race. I gave my bib to Mamoru just an hour before flag off. He said Im being rediculous. But he took the bib anyway and managed to get a PB! Congrats to Mamor!

Now that Im fully recover, to start running again is a big problem. I dont have a motivation. Like, at all. Well, thats going to be a problem since I have registered myself a few races. Haish. Ku seru dikau wahai semangat berlari, bersatulah denganku! 🙏

Okay, thats not what I want to borak in here today. Its about something Ive been searching and wanting to do. I already started doing it. Small step. But now I want to jump into a bigger one. Im so excited but scared at the same time. Cos Ive spent a lot into this investment: Time, monies, effort.. and hope.

Lets pray this gonna work. InsyaAllah.
   






Tuesday, January 21, 2020

Saya punya!

Lately, busy attend kelas. Masuk belajar semula. Belajar something yang sangat² saya suka. 

Ada banyak perkara yang buat saya tak sabar dan excited dalam masa yang sama. 

Soon ya. Soon!


Wednesday, January 15, 2020

Hepi new year 2020

2020 already!

Alhamdullilah, Amarr dah masuk tahap 2 dan dapat sessi persekolahan yang sama dengan Ariff semula. Senang banyakk keje mummy. Kurang menggosok baju uniform coz ada hari² kiddos perlu pakai baju koko, baju PJ kat sekolah kebangsaan dan sekolah agama pula boleh pakai tshirt 2 kali seminggu.

Tapi.. bab tu je lah yang relax. Bab tusyen agak busy sebab setiap malam dari Isnin ke Jumaat tak boleh relax coz kiddos punya jadual tusyen berbeza². 

Aleesya pun dah start tusyen sejak 2 minggu lepas. Since mummy still tak decide nak hantar Aleesya masuk tadika mana, mummy hantar je Aleesya pegi kelas membaca je dulu. 

Bukan  mummy tanak daftar Aleesya ke tadika tapi taska tempat mummy hantar Aleesya hari² tu pun dah hampir sama fungsi macam tadika. Lagipun tadika swasta semua harap mahal je lebih. Silibus sama je.

Mummy dah ada pengalaman hantar Ariff & Amarr dari umur diaorang 3 tahun ke Brainy Bunch Montessori. Nothing different. 

Dan bukan mummy berkira, cuma  mummy lambat sedar, kalau dulu mummy berfikir macam sekarang, sure mummy dapat jimat 20 ribu setahun dari bayar tadika swasta tiap² tahun. Duit tu boleh simpan untuk kiddos guna lanjutkan pelajaran/other things.

Tentang tusyen Aleesya, mummy buat bodo je kalau orang cakap tak terlalu awal ke hantar anak belajar membaca. Every mom knows best for their kids. Let them talk.

Kelas Aleesya 2 kali je seminggu. Kelas sejam sebelah malam (8.00 - 9.00). Tapi setiap kali nak ambil Aleesya dari tusyen, Aleesya susah nak balik. Suka sangat dia duduk dalam kelas. Asyik duk puji teacher dia je.

Dan 2020 ni juga, insyaAllah bermula projek baru mummy. Rasa nak share kat sini tapi takut hangat² tahi ayam. Lets work hard in silence and let success make it noise! InsyaAllah 😘


Aleesya is gonna turn 5 this year ❤️
















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...