Saturday, June 30, 2018

My cinta hati nun jauh disana

Mamoru hantar gambar dia bawa anak2 pergi karnival.

See, Mamoru memang pandai handle kids even without me ❤️

Love seeing them also having fun in my absence.

Sempat videocall dengan Mamoru & kiddos sebelum dia gerak dengan kiddos pi open house kat umah Zue & Amy.

Wow.. siang pergi karnival, malam gi open house - with kiddos!! ❤️❤️❤️

Love u so much Mamoru!

Wajah kesayangan Beta. 
Aleesya punya posing... Gewam mommy tau!

Kiddos with abam Bomba

My heroes & heroin

Ariff Amarr Aleesya

Yang bijak 

Maskot fav Aleesya

Rasa nak kiss banyak2

Yang dilindungi


Sempat Mamoru buka account SSPN untuk kiddos. Sebelum ni kiddos just ada account Yippie je. Tinggal account Tabung Haji je belum buka lagi. Tenkiuu Mamoru! ❤️❤️❤️❤️❤️

Girls thing

What girls do night before their run.. hihihi

We gonna rock the Goal Cost Marathon 2018!!

But first let us do this.. 😂😂😂

Vivien said, we looks like murdering someone.. 😅

Watching tv and lotsa eating

More cooking and eating 😂😂
Only then we go to sleep.. hihi

Lasttly before sleep, brestpumping. Tanggungjawab seorang mommy ❤️

Dinner at Shiraz restaurant in Surfers Paradise

Last carboload before our race tomorrow!

Omaigod cant wait! Tho Im totally not prepared for it.. hihi. Lantak lah, just enjoy the run!

We had dinner at the arabian restaurant tonight. Very nice place with good food!

Listening to Coach Edan final briefing.

We gonna rock the Goal Coast Marathon 2018!!

Going for dinner. Waiting for the tram from Florida Garden to Surfers Paradise.

At the restaurant. Nice ambiance.

The team

Yours truly kat ujung sekali hihi

Depan restaurant

Betroot salad with their signature dressing.

The lamb & chicken

Chicken gravvy

Yogurt and pita bread

Shake up run

Cuaca kat sini really weird. Semalam, pagi 21°c tak sejuk sangat tapi petang sejuk 15°c. Tapi hari ni pagi sejuk gila 13°c dan petang 21°c. Terbalik dari semalam.

Pagi ni ada easy run. Coach ajak lari kat starting point area. Lagipun nak support Arul. Dia lari 5km. Fun run 10km & 5km started pagi ni.

Kami pergi ke starting point area kat Southport naik tram. Jolene bagi kami one day unlimited ride pass. Boleh guna sampai lebam.. hihi.

Really nice place. The starting point area. Kalau bawak kiddos sure depa suka. Got lotsa place and kids park!

Lepas run, pegi brunch. Again big portion.

Balik bilik je aku terus tertidur dengan running attire! Siap stokin!! Vivien cakap aku tidur mati.. huhuhu. Dia kejut2 tapi aku tak bangun2. Cuaca kat sini serius buat badan aku rasa nak tidur je. Haish.

Nasib baik boleh qada solat. Kalau tak, ke lauttt.

Sunrise from our balcony. Subhanallah, cantik!!

Kami dalam tram

Bergambar kat salah satu stesen tram. Tram ni tren atas jalan. Nice!

Cakap kejuuu!!!

Cooling down after shake up run

Kat one of the many park

kalau dah kaki bergambar tu, mesti nak toleh jugak.. kiki

Yeay! We're ready for tomorrow race!!

Jumpa maskot taiwan yang lari 5km pagi tadi. Jumpa runner Singapore Run Soh Fast dalam tram. Tak sempat nak bergambar sebab ramai sangat orang.

Our brunch. Aku makan bihun goreng, kentang, ikan & telur goreng.

Bukti aku tidur mati. Vivien amik gambar dan tunjuk kat aku.. hahaha

Friday, June 29, 2018

Night walk at Surfers Paradise

Walked to Surfers Paradise from our apartment. Distance around 1.7km.

Enjoyed our night walk with stunning beach view and full moon! And the seagulls.. very friendly birds. I mistakenly thought its a herd of duck.

We had our dinner at the Afghani Kebab house - Ordered briyani ayam. Verryyy big portion and hve to share with Vivien. Everybody also started sharing their plate. Nobody could finish the whole plate by themself.

Thank you to Rossie & Khalid for the dinner treat. So kind of both of them to belanja us makan.

On our way back, I requested Edward toshow me the best place to eat ice-cream!

Mula2 tu nobody join us coz, gila apa malam2 dengan suhu 15°c gi makan ice-cream. But then bila dah sampai Ben & Jerrys ice cream shop, semua duk pakat join beli ice cream sama2. Coach Edan pun terpengaruh sekali. Hahaha. Sedappp oiii... Kalah Baskin Robbin or Haagen Daz.

Masa tengah jalan nak balik apartment, ada sorang mat salleh mabuk jalan rapat2 in between aku & Vivien dan letak lengan dia atas bahu aku dan Vivien - Peluk kami. Cepat2 kami tolak tangan dia dan lari pergi kat group geng2 runner lelaki.

Edward cakap, orang2 kat sini suka mabuk2. Haish. Kalau camni, kat Melbourne nanti definitely aku takkan keluar malam2. Semua tour buat time siang je. 

At the night market

Nightwalk

Dinner

At the Surfer Paradise trademark arch

Ice cream time!! Suhu sejuk pun tak heran. Gigil2 makan ais krim.. sedapppp oiii..

Race kit collection

Walked from our apartment to the Gold Coast Convention Centre to collect our race kit.

Banyak pit stop ambil gambar sepanjang jalan. Semua kaki bergambar 😂😂😂

Kat Broadbeach

Dedicate my run this Sunday for Mamoru & kiddos ❤️

With half of the gang

With our race bib no

In front of our apartment

Muka2 hepi

Muka serious

With the maskot

Lunch & Groceries shopping!

Heaven shopping makanan kat sini. Banyak tempat halal. Semua walking distance.

Portion makanan banyakkk sangat. Kena share dua orang untuk satu meal sebab terlalu banyak (untuk perut comel mcm aku lah hihi - tank kecik)

Lunch tadi makan kebab. Sedapppp!!! Makan share dwngan Vivien. Itupun sampai senak perut nak habiskan.

Lepas lunch gi collect race kit. Pastu gi shoping groceries! Rambang mata tengok buah buahan. Harga murah2 dari kat Malaysia 😂😂

Kat sini masa cepat 2 jam. Kalau kat Malaysia pukul 3 petang, kat sini pukul 5 petang dan dah malam.

Ok lah dah masuk Isyak (pukul 6.30 petang dah Isyak 😂😂). Sat lagi Jolene & coach ajak gi dinner.

Tsk.. da beli groceries, kena pi dinner lagi? Uwaaa.. 

Mata da ngantuk ni. Acaner? Nak tidur je rasa. Nak videocall dengan kiddos & Mamoru. I bet at this hour kiddos ada kat Taska tengah tunggu Mamoru fetch balik rumah. Semoga Mamoru & kiddos sihat2 dan selamat dibawah lindunganNya.

Kat kebab stall. Lunch ramai

Muka2 kelaparan.. hihi. 

Dengan hasil groceries 

My roommate

Kebab ayam yg lazattsss. Aud10 with fries yg gemuk2.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...