KENGKAWAN

Wednesday, April 12, 2006

permaidani

xxx: awak?.. kenapa ni?
me
: dunno.. *tears*.. i really dunno..
xxx
: sshh.. its ok.. i’m here..

aku peluk dia – erat.. tiba-tiba je aku rasa mcm terlalu byk mende yg menyesakkan dlm dada nih..
ntah kenapa aku tak mampu nak sembunyikan apa-apa dari dia..
ntah kenapa aku still rasa hanya dia yg boleh aku percaya..
ntah kenapa aku sebak tiba-tiba..

met xxx dat evening.. it wuz an urgency. on our way, we talked abt a lot of thing - as usual.. laughing.. joking..

after our stuff settled, xxx sent me home. we shook hands. gave xxx a simple gudbye-hug. dat is when i started to feel the kind of feeling i used to have with xxx - safe.. it made me burst into tears.

pathetic.. i admit dat.

in my weeping voice, i told xxx abt few things dat I know I shouldnt.. bout how I hated living alone in my hse.. how scared I am when theres thunder and heavy rain.. how sumtimes i felt like theres nobody understand me.. nobody to share all the feeling I have..

..xxx didn’t say a thing.. juz hug me tighter.

it last in abt 10 minutes. afta things said and done, i walked to my apartment. xxx wanted to accompany me to the door – i refused.. didn’t even look at xxx face.

xxx: take care..
me
: *smiles weakly*

sitting alone in the hse – thinking – why i behave in such a way.. showed my weakness.. cry??..(wut the heck I’m doing?).. i’m totally blurred.. I don’t know.. WHY??


Permaidani
Rimbun dan redup kasih Mu
Kau tempat ku berpayung
Di manakah lagi dapat ku rebahkan
Rasa gundah ini

Nun Kau teguh di sana
Pengasih dan penyayang
Pun ku masih terleka
Meneguk ihsanMu
Walau ku sedari

Oh... nyamannya
Bila diperlukan rinduMu
Mengimbaulah sentosa

Bentangkan ku permaidani
Dari baldu berwarna putih
Moga tak ku terasakan
Cubaan yang ku galas ini
Kepada Mu titianku
Hijrahkanlah diri ini

9 comments:

d'Greatest said...

Ad: tmpt jatuh lagi kan di kenang.. inikan pulak tmpt kita bermanja..........

amizgig said...

d'greatest:
true.. agreed..*smiles*

Anonymous said...

speechless - ray -

amizgig said...

ray:
*smiles*

cikbiskut said...

aD:
Aku masih ketawa ketika aku rasakan aku tiada suara
Aku masih melihat ketika aku rasakan aku sebenarnya buta
Aku masih m'dengar ketika tiada sebarang bunyi ku dengar
Aku masih berdiri sedangkan aku rasakan aku tiada kaki
Aku masih hidup sedangkan ku rasa aku sudah lama mati
Tetapi aku terus di sini
Membilang hari sama seperti dirimu
Seperti hari-hari lalu

aD:
KALAU U RASA SUSAH ADA ORANG LAIN YANG LEBIH SUSAH... MUNGKIN ORG ITU SAYA... :o) * there i still smile for u *

amizgig said...

biskut:
thanks.. i know.. sbb tu aD tak putus-putus bersyukur dgn apa yg ada. cuma sesekali, bila sunyi mencengkam diri.. jadilah babak-babak yg tak diingini..(cewahh, bermadah plak macik nih)

cikbiskut said...

aD:
tak salah untuk meluahkan pada yg sudi nak tadah telinga mendengar, kan? simpan pun tak guna juga. bukan boleh jadi harta karun pi jual pun. baik bercerita at least lepas tu boleh gelak2 pasal our own stupidity and feel at east... betul tak? eh! mende2 yg tak best ni kalau kita berkumpul dan pakat share sikit2 syok jugak dok gelak kebodohan masing2 boleh siap kutuk2 gitu... kalau tak sampai sudah tak sedar2...kan? so be happy cik...er... err FuaD eh aDnan ke? hahahaha

amizgig said...

biskut!!
blasah kang.. *gelak gegolek*

cikbiskut said...

aD:
u tak payah susah2 blasah i, jentik aje sure i tumbang... agas, biasalah bukan kuat mana pun. jgn u guna ridsect dah... tu saja nak penaya i je la tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...