KENGKAWAN

Tuesday, April 18, 2006

sensitive

..its late.. i'm still in the office - alone.
..tonnes of work to be done.. and i'm tired.
..took a break for a while.. made myself a cup of nescaffe.
..browse d`net.. read few blogs, glance thru few photos.. all seems hepi with their loved ones.

------paused-------

..suddently i felt... i dont know..
..how i wished i have sumone with me now.


~in the darkness i pray : Lord, give me sum strenght~

-aD-

23 comments:

cikbiskut said...

aD:
aD jgn paksa diri dan hati untuk menyukai dan menerima sesiapa selagi hati belum cukup terubat dan bersedia untuk dimiliki dan memiliki. Ambillah sebyk mana masa yg u perlu jika waktu yg u ambil tu betul2 boleh sembuhkan luka u. Tak semestinya hidup berdua akan sentiasa gembira. Tak semestinya hidup sendiri datang derita. U tau kisah i, kan? Take it as a guide... :o)

U still anggap i ur best buddy, kan? What am i doing here if not bcos of my own buddy, rite?

psst psst: aD... kalau i ckp jgn marah ek... depa ckp aD short form dari FuaD or aDnan... kalau aDmin boleh tak u rasa? *golek2 gelak*

Anonymous said...

Dun worry dear...u still got GOD by your side...cheer up...!!!walla...

Anonymous said...

Hey there, just checked out your blog. Can't understand all the words, but you have some amazing photos. Memories of past glories are what keep you running through the day, and I envy your memories.

amizgig said...

biskut:
thanks..*hugs*.. err.. aDmin???.. huh tak jadilah nak hugs..!! *gegelak*

anonymous (1):
(whoever u are)..hey.. thanks =)

anonymous (2):
guess u're not malaysian.. anyway, thanks for dropping by. have a nice day!

cikbiskut said...

aD:
oit dah hugs mana boleh patah balik...hehe kalau godongs u tau jadi bahan ngusiklah they all kat u... ade short form nama baru... aDmin

d'Greatest said...

ad..awk dtg ofis memang pagi ker..?

well.. mcm cikbiskut kita ckp.. setuju dgn kata2 dia..esp yang 1st sentence.. :)

amizgig said...

biskut:
apa tak bley plak.. buleh..*giggles*

d`greatest:
ni main stuju-stuju nih.. pepakat ek? blasah dedua kang..

err.. arinih terbangun awal la wak =)

cikbiskut said...

aD:
kalau org amik semula barang dia bagi kat kita kita ckp 'buruk siku' ni kalau amik balik hugs ni ape plak termnye ni. tak baik tao aD...

mana ade i pakat dgn d'greatest tu... kan kan... ooo asik nak blasah je ek. tau la kita kecik halus mulus... tao la awak org gunung *org gunung ye bukan org asli* hehehe

waa pukul brapa bangun ni? ke u tido ofc... u tido la ofc... ade momok *gelak2*

d'Greatest said...

ad, bwk bantal dgn slimut..
nak mudah, bwk slimut jek.. :o) biar your boss kagum dgn u.. hehehe..

ntah. maner ada pakat dgn sesape.. hish,apelah ad nih.. blasah kang *gegelak*..

edrie said...

We are all here - you are not alone...

amizgig said...

biskut & d`greatest:
nih aper citer nih.. dedua nak blasah aD.. ingat aD bantal peluk ke?.. korang nih sejak bila sehati sejiwa.. sesama single lak tu.. gaypeng ek? *gelak jahat*

edrie:
hey there.. thanks =)

AT80 said...

bila nak belanja teh tarik ni???

cikbiskut said...

aD:
whahahaha... adeiiii gaypeng ek... sejak bila pulak aku berubah selera nihhh... ko terliur ke kat aku d'greatest? ko jgn ckp 'ye' aku blsah gak kang *gelak2*

eleh kalau awak bantal pelok pun, awak tu sudi ke dipelok... ntah2 awak mimpi kat abg utan tu kut hahaha

sape kata kite single nih? :o) anak dah 4 cucu dah dua, coming soon also maaa lagi tak tau berapa la pulak.

pst pst ari tu u kata nak cucu i, jadi ke ni?

d'Greatest said...

Ad: mak aii.. sah..sah.. siap ad, kalau jumpa nanti kene blasah budak sorang nih.. GP kater dier.. no..no..no.. don't wurry cikbiskut..everything is under control.. hampeh.. :o)

hee..teringat la pulak kat bantal pelok aku kat umah.. seekor Garfield yg size kceik sket dari aku.. :o)

"single" nih.. very subjective to me now.. :o)

amizgig said...

at80 @ cC:
macik bebila pun okeh.. kita pekena sup ekoq lagi ek..*yum*

biskut & d`greatest:
alermak.. abes la.. memasing dah berpakat nk blasah macik..*lariii*.. bertukar menjadi power rangers.. *hiarghh*

cikbiskut said...

aD:
setakat power rangers ape ler sgt aD... eh bukan u patut jadi power puff girls ke? *gelak2*

power rangers tu bagi ler kat we all... tapi i tak nak power rangers kaler pink ek... bagi kat d'greatest ler...bagi le kaler biru tu... kita ske biru...

ooo ajak cik at80 sorang je yek... mana kopi utk i nye? ni yg nak jadi ultraman nihhh... *fire*

Anonymous said...

alamak ad..ko lonely ke?
he he he..
rileks ad..manyak2 bersabau
aku pon lonely gak
so bukan ko sorg je yg lonely..
_sidian

d'Greatest said...

pergh.. kwn dok senyap, upernyer ader yg sebOt gak.. pink kaler kater dier.. sungguh tak sesuai.. tak sesuai.. suara halus sgt :)

ehh.. back to topic. psl aper hr tu? oo.. lonely.. hmm.. mcm nk try utk tidak terasa 'lonely' lah.. sidup sendiri tak semestinya 'lonely kan...?

aD:
I don't wanna be lonely no more
I don't wanna have to pay for this
I don't want to know the lover at my door.. Is just another heartache on my list..

silent reader said...

I touch God in my song
as the hill touches the far-away sea
with its waterfall.


The butterfly counts not months but moments,
and has time enough.


Let my love, like sunlight, surround you
and yet give you illumined freedom.


Love remains a secret even when spoken,
for only a lover truly knows that he is loved.


Emancipation from the bondage of the soil
is no freedom for the tree.


In love i pay my endless debt to thee
for what thou art.

~fireflies
rabindranath tagore~

amizgig said...

biskut:
eh dia plak yg majuk.. jom.. jom.. kita open tebel.. ngeteh gegamai.. amcm??

dian:
taperla.. kita sesama lah nyanyi lagu 'lonely' tuu..

d`greatest:
in second thot, i hv u.. (and all of my friends in ere).. so, lonely no more =)

silent reader:
*smiles*.. dats so sweet.. thanks

twister said...

yur blog is funny... especially when u hav 20 comments!!! All i could think at the momement u n yur followers need help. A good brainwash will do i guess... hahahahahahahaha

amizgig said...

twister:
they're not my follower.. i'm not 'ayah pin'..*smiles*.. if u think 20 comments is funny.. u shud look at the other blogs with hundreds comments - perhaps u might think they're crazy as well..

brainwash? please do so =)

d'Greatest said...

suddenly nak jengah comment last week....

*smiles* masalah betOl manusia nih.. well.. to me, rasa hormat perlu ada dlm diri sumer umat kat dunia ni.. regardless la apa keturunan kau,apa warna kau,apa darah kau, apa bahasa kau... selagi org hormat cara kita, selagi itulah kita juga perlu hormat cara org...

mcm2 jenis manusia nih.. ada yg duduk rileks, depan mata dia ada someone yang perlukan pertolongan..maybe org tu terjatuh ker, tgh angkat benda berat ker..or watsoever.. tapi org yg duduk tu, just enjoy the view.. mulut jek bebel "KESIAN NYA ORG TU".. tapi tolong nya tidak gak... org mcm ni yg patut dptkan pertolongan if nak idup lama dgn tenang.. kesian... *big smile*...

aD, terpulanglah pada kita untuk buat life kita simple or complicated.. as long as kita bersedia terima circumstances yg timbul or dtg dlm life nih... :o)

so...mcm mane plan?? :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...