KENGKAWAN

Wednesday, May 06, 2009

Avent Isis Out & About

Pelaburan pertama aku dalam usaha merealisasikan niat untuk fully breastfeed baby 'A'.. caiyok!

Jenuh jugak nak memilih breast pump yang sesuai. Punya lah banyak jenis & jenama. Ada yang guna letrik, ada yang guna bateri, ada yang manual.. cemacam lah. Harga pun boleh tahan jugak. Pam untuk 'mender nih' pun mahal jugak ek?.. Hihihi..

Buat permulaan, aku beli jenis manual je. Mamoru siap belikan set yang ada sling bag lagik. tau Lawaa beg tu - kaler hitam.. kecik comei je. Sangat stylish. Harga? RM 275.00 - beli kat Jusco aritu. Agak murah laa kalau compare dengan normal price dia RM 385.00.. jimat seratus ringgit ok!




Nih laa rupanya set Avent ISIS Out & About




Beg yang stylish - orang takkan tau dalam nih ada breast pump.. hihi. Kecik je begnya :)




Nih la kandungan bebarang dalam beg.. Kalau beli set nih, korang dapat:
  • Avent ISIS Breast Pump with Sterile Travel Covers
  • Microfibre Insulated Shoulder Bag
  • 2 x Milk Storage Bottles with sealing discs (125ml/4oz)
  • 2 x Milk Storage Bottles with sealing discs (260ml/9oz)
  • 2 x Newborn Teats
  • 2 x Dome Caps
  • 2 x Flexible Cool Packs
  • 8 x ULTRA Comfort Disposable Breast Pads
  • Drawstring Storage Bag

5 comments:

Dee said...

manual? selamat melenguhkan tangan..kihkihkih..jahat akak..

Elyn said...

haah bag ni stylo gile.... tp kene la rajin pum huhuh

precious innocent said...

bagus sbb dah buat psediaan awal mcm nie...

kalau boleh, cuba cari memana lactation counselor (LC).. kot2 la ada masalah d kemudian hari...

kalau ada geng2 yg dah biasa pakai avent nie pun bagus gak... leh tanya kat depa kalau ada benda yg x paham...

kat blog akak pun rasanya akak ada list out blogger yg ada pakai brand nie.. cuba cari under label 'bf'

-mama emma-

elysuhaili said...

wahhh bagus2.. good investment!!!

rose said...

kita pon dah beli..Beli kat Jusco ade Less..banyak lak tu..beza rega asal dengan lepas less..then tak pikir panjang terus beli..

my sis & ramai kawan2 kita pon guna Avent n amak bagus jenama nih..tak lenguh tangan..Pam2 kejap je dah penuh botol..kekekek..

bangga kejap lepas beli pam ni..biasa tgk org lain punye..skang kita sendiri dah ade..heheh..
rasa semangat berkobar2 nak Breastfeeding nih..:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...