KENGKAWAN

Friday, January 13, 2012

Ahlan wa sahlan

As promised, hakak upload gambar hakak transform jadi penggembala unta. Sila gelak sambil guling-guling.

Ramai tanya kenapa aku pilih untuk dress up ala-ala pak sheikh. Walhal, aku adalah seorang yang lembut dan lebih ke arah keperempuanan.

Nih last minit ok. Aku cadang nak pakai jubah kelawar kaler merah tapi takde headwear yang sama kaler dengan baju. So, aku sentap. Nak keluar duit semata untuk bergaya di annual dinner adalah bukan cara aku. Dari habis ratus-ratus kat outfit, better simpan duit tu dalam akaun anak aku. Ada pekdah.

So, aku jawab; sebab nak jimattttt. Baju, aku rembat baju Mamoru (boss dia hadiah dari Mekah. Aku jahit kasi pendek sikit.. huhu). Turban, aku guna pashmina. Solekan, aku just lukis guna celak sahajorr. Tiada sesen duit yang perlu dikeluarkan.

Menariknya masa dinner ni, ramai gila yang tarik aku ajak bergambar.. esp yang pompuan lah. Siap suruh hakak buat pose gedik gatal kat derang.. haishh, akak bukan pengkid dik nonn.


Hakak dikelilingi jelitawan dari Maybankstan


Pose kat khemah badwi


Dan lagik..


Hakak cakap kat kawan hakak ni.. "Kita nih macam Akhil Hayy dengan Waheeda kan? Kebetulan nama kawan akak yang ni pun Wahidah. Gelak guling-guling kawan hakak ni :)


Gambar full body. Jubah tu hakak sarung je. Kat dalam still kemeja keje dengan seluar. Tak sampai 5 minit dah siap pakai costume ni. Kengkawan hakak yang lain.. fuhhh 4 jam amik masa nak buat rambut + makeup + dress up.. hihihi. Penat teman derang ni tau.. hihi


Pose sebelum kena grab oleh emcee yang interview akak malam tu. Satu dewan (1700 orang) tengok muka hakak kat skrin. Nasib baik derang susah nak cam hakak. Kalau tak, memang kecok satu bangunan opis.

p/s: Akak suka gila Amy Search nyanyi lagu 'Kerja Gila' malam tu! Tetiba akak jadi pengembala unta yang Rockkkk-uuuuuuu! Matilah lari tema.



12 comments:

aJa said...

Wahhh...glam nyer annual dinner dia..maybank buat katne tu?

pandai dia hias ballroom ikut theme..

yang paling tak tahan muka pak arab tu mcm kontrol senyum je ke memang nak panjangkan muncung tu...haha

e.l.i.s.s.m.i.e said...

terbaik laa ad ! memang nampak pak arab ala-ala akil hayy laa :P

Biqque said...

hahahaha ok per u nyer stail! i suka!

layar_lara said...

giler kiutt...:D

mrs puex said...

anda mmg kental !!!hihi...

Sue.Mr.Faris said...

macho gila kak ada hihihi

aD said...

aja: tenkiu.. kompeni buat kat sunway convention :)

elissmie: kata adik aD macam muka Taliban. sib baik tak bawak senapang..

biqque: kan.. ai like tooo.. hihih

layar lara: mekasihh :)

sue: maluu aiii uuuu

mrs puex: tak sangka kan hihihi

Cicada2nd said...

pak arab pakai jam Suunto.

Cik Qemm said...

akak memang sempoi. hikhik. believe it or not :)

Anonymous said...

hahaha lawak antarabangsa

Noniey said...

tergelak sorang2 pan pc neh..good idea la sis...jimat-jimat + creative sunggoh

LIKE sejutaaa kali ))

aD said...

Uollss.. hahah. Tak sangka kan? Akak pun tergezut akak mampu pakai gini.. malu benornya, tapi mauuu.. aummm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...