KENGKAWAN

Wednesday, December 03, 2014

Bukan anak mat saleh

Kiddos blocking other big kids kat swimming pool. Big kids asked them nicely to move aside sebab depa nak lompat dalam pool;

Big Kid A : Adik, tepi sikit.
Big Kid B : Dia tak faham BM lah, kena cakap bahasa english.

*Gelak je lah. Btw, kiddos do understand and speak malay*

But.. errr... maybe not that fluent.

Coz aritu masa nak beli donut kat gerai tepi jalan;

Ariff   : That's a lot of donut. How many did u buy mommy?
Me      : Mommy beli lapan donut (Busy keluarkan duit dari beg)
Ariff   : How many?
Me      : Lapan.
Ariff   : Lapan? What's that?
Me      : Eight. Mommy bought eight donut. (Haih. Bikin malu la tak faham BM)
Ariff   : Yay, eight donuts! Four donuts for Amarr, four for me!!

*Haihhh*

2 comments:

aisha said...

Wow.. Suma ni diorang belajar Kat school ke? My son will be 4 Dec ni cakap Baru je pandai.. Tu pun sepatah2.. Aamar siap blh full sentence in English lg.. Kagum saya..

Adlyana Abdullah said...

Yang ni kiddos tak belajar kat school. Mostly dia belajar kat tv. Kat umah, kiddos tengok channel nick jr (pakej dgn unifi). Channel ni takda iklan langsung. Memang non stop kartun untuk 3 to 5 years old kids. Kartun ni memang untuk kids learn english, manners, counting etc. Banyak pronunciation kiddos belajar dari sini. Kadang2 saya speaking juga dengan kiddos. Especially bila dia dah start speaking dgn kita.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...