KENGKAWAN

Wednesday, February 08, 2006

quotes/statement/dialogue etc

Statement adik aku yg penuh tanda tanya??

Venue
: Kat umah kampung
Watak real: Adik lelaki aku yg 26 tahun (yg nak kawen), Ex-buipren aku (yg dah bertunang), Adik pompuan aku yg ‘laser’
Taim: Tak sure lah

Adik lelaki: Camner nih? Hujung tahun nih, aku nak kawen.. tapi dak Along still tak kawen lagi.. kiranya aku nih langkah bendul la yer?
Ex-buipren: Mana pulak, lelaki manader kira langkah bendul.. pompuan jer.. btul tak Ain?
Adik pompuan: Btull… dak Along kalau kawen, sure gempar satu semenanjung nih.

(hmm.. apa maksud adik aku dgn "gempar semenanjung"?)


Statement adik aku yg very the straight foward

Venue: Dalam keta
Watak Real: Aku, adik pompuan aku yg laser, Adik lelaki aku yg 26 tahun
Taim: ntah tah ingat

Adik pompuan: Abg Ngah, cepatlah kawen.. Ain nak anak buah cecepat. Nak tunggu Along.. lambat lah.. ntah tahun bila lah.
Adik lelaki aku: Along kau mana boleh dapat anak.. buipren dia senget..
Aku: *tersedak*
(tak tahu lah sama ada statement nih perli or marah kat aku)


Quotes kelakar yg mengkonpiuskan

Venue: Tengah mendaki gunung Yong Belar
Watak Real: Aku, Atan, Syam
Taim: Minggu lepas

Syam: Penat aD?
Aku: *angguk*
Atan: Penat siut.. isk.. kenapalah aku ada hobi macam nih?
Aku & Syam: *duk pandang sesama kami*..
(betul jugak ek.. kenapa lah kami mendera diri sampai penat-tak-hengat panjat gunung tetinggi semata-mata sebab ‘hobi’).. *lol*


Quotes ridiculous I dari bestfrens aku

Venue
: Air terjun Janda Baik
Watak Real: Aku Eja, Aida, As
Taim: Rabu lepas

Eja: Apa pendapat ko kalau jatuh cinta dgn kawan baik sendiri?
Aku: Ntah, cam tak best jer..
Aida: Tapi kan, bercinta dgn org yg kita kenal nih byk kebaikannya.. yelah kita dah kenal hati budi dia.. ko takder terfikir ke? (sambil refer to As yg tengah mandi kat tengah sungai)
Aku: Weh, giler korang!?..*terkejut*
Eja: *gegelak* Aku saja tanya je.. ko jgn lah amik seriyes sangat.
Aku: Gurau tu gurau jugak.. aku seriyes tak boleh arr.. dah..dah.. tukar topik wei.


Quotes ridiculous II dari bestfrens aku

Venue: Mid Vlly
Watak Real: Aku, Eja & Aida
Taim: Lepas balik keje

Aida: Langsir utk sliding door dah ada, alas meja pun dah ada, ko nak beli apa lagi pasnih?
Aku: Kita pegi Guardian jap. Aku nak beli Vit-C
Eja: Wahh.. kemain lagi ko nih skrg.. menjaga badan btul.. sumer lengkap satu pakej.. cuci kaki lah saper yg jadi partner ko nanti.. tapi aku kesian lah.. dah dua kali bercinta tak ‘menjadi’ ..*lol*.. pegi mandi bunga lah beb.
Aku: Siut lah korang..


Quotes sedih

Venue: Air Terjun Bekelah, Pahang
Watak real: Geng Godong
Taim: Tengah Malam

Ayu
: Minggu depan aku stop kejap pepanjat gunung nih.. mak aku balik umrah khamis depan.. nak spend masa ngan dia. Rindu giler kat dia.
Ijai: Yelah, teman pun dah lama tak balik kampung.. ate, asyik masuk hutan je tetiap minggu. Tak sabor teman nak balik kampung.
Syam: Btul la.. aku nih pun, nama je duduk ngan parents.. tapi slalu tak lekat rumah. Kesian mak aku kat umah tu.. penat dia masak hehari.. aku duk makan kat luar je.. tak pun makan dlm hutan.
Mansor: Isk koghang nih, duk citer pasal mak.. rindu lah pulah.. korang jgn buat pasai, kita kat tengah hutan nih.. kang aku balik kang.. haa..
Ayie: Yelah.. mak aku pun.. bla..bla..bla..
Mail: Eh, aD diam je dari tadi.. citerlah tentang mak aD pulak, tak rindu kat mak ke?
Aku:.. mak?.. takde.. dah meninggal..
(hm, dah lama tak ada org tanya soklan mcm tu kat aku.. terasa sey.. tetiba je aku sebak – even aku tau mender dah lama – ntah.. tetiber je sedih.. *ceh*.. ntahapehaper aku nih)



2 comments:

eVerYthInG SHASHAY @ ASH said...

ad, last punya quotes itu sungguh memilukan hati .. saba ye??

amizgig said...

everything shashay: dats ok. im used to it..nway, thanks =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...