KENGKAWAN

Wednesday, April 12, 2006

a lil 'bout werk

baru habis short discussion dgn DOY & Zu. eh, did i mentioned abt Zu's resignation? yep, diz friday will be her last day serving d company. i wuz shocked at first when she told me abt diz 'thing' a month ago. but hey, who can resist such an offer fr a big famous oversea co? kalau aku pun, sure aku terima.. lantak lah obersea ke.. memana pun..

so, here i am.. again.. searching for a new assistant. DOY suggested aku amik Farah dari HQ office - senang sikit.. tayah nak train lelebih (yer la tu). i hate to go thru diz all over again and again.. why la kan.. staff kat sini pilih tarikh benti almost sama dgn tarikh staff yg dedulu.. (e.g, Nora & Dass)

hmm, dateline for upcoming SMDP dah dekat. nampaknya aku kena double-triple kan kosentret utk projek nih (since i hv to work my ass alone afta diz).. bengang jugak.. esp bila aku kena kansel-kan 2 outdoor xtvts yg aku dah plan sikit punya baek utk 21 & 29 hb nih.. *giler*.. stakat xpdc on 21 april tu, tak kisah sangat.. tapi utk 29 April tu.. transpack dari gunung Korbu ke gunung Gayung.. *arghh*.. rugi sey!!

...ah, forget it...

ada org tanya.. apa maksud Godongs and asal usul datangnya nama tu.. well, fyi, Godong atau dalam kamus dewan disebut Rodong bermaksud kawan / sahabat karib / geng.. perkataan Rodong / Godong nih mostly diguna-pakai oleh orang-orang dari Pahang.. *wink kat biskut*



7 comments:

cikbiskut said...

aD:
hehe ye ye cik biskut org pahang... godongs tu kalau ikutkan dia kena ade style or intonasi yang betul baru dia ngam... kalau setakat intonasi dalam kamus dewan, blum cukup lagi tu..(to org pahangla). teringat plak coach futsal... dia sekampung dgn kita time jumpa perghhhh, godongs tu tak pernah miss sebut dan mesti ingat kat awak hehe

~so semua selamat bergodog sesama kita~

amizgig said...

biskut:
hehe.. yeah, godongs!.. eh btul ke sebut godong je tingat kat aD?..*hik hik*.. macik suka org kaitkan macik dgn mender yg pelik-pelik nih.. (bila nak nge-teh nih?).. kim salam kat member skolah aD kat Alaf 21 tu ek?

bluefroggie said...

cik aD.. jom makan seterobewwy... ;)

cikbiskut said...

aD:
up to you la bila nak ngeteh...okeh je. ye la sebut godong mmg teringat kat u sb so far i jumpa blogger u aje yg guna perkataan tu...kira mcm buddy2 la tu haha. kalau nak ngeteh just sms me...tp kalau bawa sum1 ok ke? :o)

i dah lama tak jumpa si 'G' tu... dah lama dia tak turun dari tingkat atas tu ke bawah menyibukkan diri, menyanyi dan menari depan we all... takpe nanti jumpa, i sampai kan salam u, sure dia xcited. bila nak jenguk karangkraf ni...

amizgig said...

biskut:
insyaAllah.. secepat yg mungkin, kalau boleh.. dh rindu giler kat 'G' tu..*gegelak*

silent reader said...

what can i say.. i like ur blog? which is i adore ur wills to be independent.. after all the trouble u'd been through.. take care :)

- why we hurt the most the one we loved the most.. ~from Gubra movie.

amizgig said...

silent reader:
hey.. thanks for ur time readin the blog.. hv a nice day..*wink*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...