KENGKAWAN

Monday, April 23, 2007

lemau

khamis nih, cuti pertabalan Agong. selasa & rabu plak, cuti hari pekerja & wesak. wahh sakan nahh? bercuti panjang kita kali nih.

kalau ikut cadangan asal, cuti nih aku gi masuk hutan. ada xpdc mendaki gunung Tahan. tapi last minit trip cancelled (atas sebab musabab yg aku terlupa nk tanya). since aku pun tader backup plan, maka marilah kita membalik kan diri ke kampung tercinta.

eh, dengar cerita ada sorang trekker meninggal dunia sbb terlalu penat masa mendaki Gunung Tahan 18 april rituh (al-fatihah). tak dapat nak bayangkan situasi mcm nih kalau jadi dlm team aku. ikutkan, nih bukan cerita pertama yg aku dgr tentang org meninggal dunia atas gunung. dah banyak kali. macam-macam cerita.. ada yg mati kesejukkan, mati terhidu gas karbon monoksida (kes bawak lantern masuk khemah), kena sambar petir, kepenatan, jatuh gaung, kena hempap batu, kena serang binatang buas / berbisa, etc. lebih mengharukan bila terpaksa menjaga jenazah org yg meninggal dlm hutan sementara tunggu bantuan sampai. nauzubillah.

insyaAllah sumer nih takkan patahkan hobi outdoor aku. kata org, berpantang ajal sebelum maut. err btul ke? alah, kalau dah takdir nak mati tu, kat memana pun boleh jadi. tak gitu?

6 comments:

bg said...

al-fatihah

*nak ikot balik kg bley? pekena seafood kat pgkln balak yg best tuh...

Am said...

ada juga yang penat sampai meninggal ya, seram juga dengar

hebat aD ni, kaki gunung ya, ooop terlupa pula salam kenal dari Am dan terima kasih kerana jegok blog Am ya

aD said...

bg, boleh. ada masa nnt mai la melaka lagi.

am, salam perkenalan. bertambah lagi member online =)

Anonymous said...

maut tu di tangan tuhan.

-ray-

eid said...

ad... kemana mhilang???

aD said...

eid, ada sini.. baru blk cuti pjg =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...