KENGKAWAN

Tuesday, May 08, 2007

nak join outdoor?

halaa.. baru dapat tau ada trip pi Gunung Batu Puteh hujung bulan nih. tapi clash dgn trip gi Ganu.. melepasss aku. btw, kalau ada sesiapa berminat nak naik join outdoor, tapi tataw camner, nih aku paste detail tentang trip ke gunung nih. contact la person in charge kat bawah tu (peramah orgnya)
XPDC Gunung Batu Puteh
Lokasi: Kuala Woh, Perak
Tarikh: 26, 27 & 28 May 2007

Day 0

Peserta terlebih dahulu perlu tiba pada sebelah malamnya di Tapah dan kemudian ke Kuala Woh bagi yang berkenderaan sendiri. Bagi mereka yang tdak mempunyai kenderaan anda boleh datang kesini dengan menaiki bas ke Pekan Tapah dan kemudiannya akan dibawa masuk oleh penganjur dengan kenderaan yang disediakan.

Day 1

8.00pg - Berjalan menyusuri sungai Woh (Sungai Y)
9.30pg - Menyeberangi kawasan pertemuan sungai Woh dgn sungai Telom
9.45pg - Perjalanan diteruskan melalui lereng2 sungai, alur air, anak sungai.
11.00pg - Tiba di Sungai Jerang, mula mendaki bukit buluh.
1.30tgh - Rehat Lunch
2.30ptg - Melalui trek pacak (2jam)
4.30ptg - Tiba diBatang Balak 1
5.30ptg - Tiba Batang Balak 2
6.00ptg - Tiba disimpang Gua Azan
6.30ptg - Tiba di Gua Azan (Bermalam)

Day 2

9.00pg - Sambung trekking ke puncak
11.00pg - Tiba di simpang Batu Lintang
12.30tgh - Makan tengahari
12.50tgh - Sambung Perjalanan
1.00tgh - Tiba disungai terakhir sebelum puncak Batu Lintang
3.00ptg - Tiba di Batu Lintang
3.30ptg - Sambung perjalanan ke LWP (last water point)
4.30ptg - Tiba di LWP isi air untuk bekalan
5.00ptg - Bertolak dari LWP
7.00ptg - Tiba di Puncak Batu Putih

Day 3

10.00pg - Mula turun
11.30pg - Tiba di Last Water Point
1.00tgh - Tiba di Kem Batu Lintang
3.30ptg - Tiba di Batang Balak 2
4.30ptg - Tiba di Batang Balak 1
5.00ptg - Melalui trek buluh
6.00ptg - Tiba di sungai Woh (Cabang Y)
7.00ptg - Tiba di Pump House Kuala Woh

Bayaran:
Pakej A = RM70 meliputi makan (rations), transport dari Tapah dan guides
Pakej B = RM40 hanya untuk guides dan transport (rations sendiri)
Pakej C = RM30 hanya untuk guides (transport & rations sendiri)

Berminat?
Sila hubungi Muzs melalui email adisos2002@yahoo.com atau transprt@yem.avkk.yamaha.co.jp
Bayaran perlu dilakukan pada/sebelum sebelum 21May 2007 ke akaun Maybank 108010909946 Muzafar Bin Mohamad. Sila hubungi nombor ini selepas bayaran dibuat: 013-5011471 @ 012-5317141
p/s: nasihat aku, pegi la.. join la.. charer pegi outdoor nih!

3 comments:

bg said...

terasa mcm nak gi la...

aD said...

bg, kan u dah pegi gunung nih?

bg said...

x la... maksud ai nak gi Ganu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...