KENGKAWAN

Tuesday, September 16, 2008

More Cookies & Cakes!!

Ok, seperti yang dijanjikan, aku upload lagi beberapa jenis biskut raya & kek dari Rabitah Cookies!! Teruja dan sangat tempted ok tengok pelbagai jenis biskut raya nih! Kiut miut sangat bila dah terletak dalam balang. Sedappppp pulak tuuu! Rugi tak beli dik nonn. Mana nak dapat biskut raya yg sedappp dgn harga yg murahh?? Buat sendiri pun belum tentu boleh boleh lawan harga & rasa biskut nih tau! *fuhh statement tanak kalah*

Satu pek besar biskut raya (50 biji) = RM 20
Satu pek kecil biskut raya (25 biji) = RM 10
Satu pek kek Coklat = RM 8
Satu pek kek Buah = RM 16

Sesiapa yg nak order, sila hantar email kat adlyana79@gmail.com. Tulih lah nama, contact no, jenis kuih yg korang suka, kuantiti & tarikh korang nak kuih nih ada kat depan mata korang - delivery charge FOC untuk sekitar Klang Vally sahajor (tapi jangan lah dah dedekat nak raya korang order, aku pun nak balik kampung gak weih). Take note yer, stok adalah terhap. Biskut raya Makde nih banyak nau permintaannya. Pendek kata, kalau aku tak promote kat sini pun, memang tetap akan habis laku punya!

Lets berkenalan dgn barisan kek & biskut raya kali nih. Aku describe ikut anak tekak aku la ek:


Kek coklat - ada sesiapa tak kenal ke? Bagi penggemar coklat macam aku nih, memang digalakkan beli - rasa dia sangatttt lembut & sedap!



Kek buah (nih Makde punya secret resipi orang panggil apa?). Kek dia lembut, lembab & penuh dgn buah kat dalam - seriyes sedap. Biasa kalau orang jual kek buah kering je rasanya kan? Yang nih, berani gerenti lembab & sodappp!



Hah.. pandangan sisi kek buah. Tengok lah cemana banyakkknya buah kat dalam kek nih!



Haaa.. nih adalah resepi baru Makde. Biskut nih masih tak bernama - see betapa barunya cookies nih - sampai belum bernama ok! Rasa dia memang sedap. Bagi penggemar cashew, almond & walnut, biskut nih adalah hasil gabungan ketiga-tiganya!! Selain tu, dalam biskut nih, turut penuh dgn choc cip & cornflakes. Untuk memudahkan keje mengorder, bior aku bubuh nama dia dulu (mahap ye Makde, pepandai je aD bubuh nama dulu) - Kita panggil biskut nih "Crazy Nuts Choc Cip" (muahahaha)



Yang nih pulak, Oren Almond Cookies - biskut badam comel yg rangup berperisa oren!



Nih one of my peberet, Cappucino Hazel - Biskut kacang hazel yg dibaluti coklat putih.. walla, sedaaaappppp sesangatt!



Chocholate Cookies yg lembut & rangup!!



Yang comel-comel nih bukan biskut sugi ok. Iras-iras je tapi bukan tau. Nama dia Almond Cookies. Biskut nih dibuat dgn menggunakan minyak mazola & almond yg dah dihancurkan! Lembut je rasa bila masuk dalam mulut.. yummy!



Nih pulak macam biasalah.. siapa tak kenal, Almond London. Terus terang, dalam nih ada almond yg dah di belah dua. Sebab tu bentuk dia bulat-bulat. Tapi sangatttt sedap ok! Coklat yg Makde pilih bukan coklat biasa yg murah-murah tuu hokeh.




Nih namanya Oren Rice Bubble (gitu kut nama dia). Biskut nih antara peberet Mamoru! Sedapp ok!!



Nih pun antara resepi terbaru Makde - punn masih belum bernama. Meh sini aku bubuh nama dia "Crunchy Choc Cookies" - rasanya cukup rangup, lembut & sodappp!



Saper tak kenal yg nih, aku tataw lah nak kata apa: Biskut Tart - bukan sebarang tart ok. Indonesian tart kata Makde. Aduhaii.. buat aku gerem je tengok tart nih tau. Lembuttt sangat.



Nih pulak, biskut Tempe kata Makde. Tapi resepi dalam dia takde kene mengena dgn Tempe ok. Dalam biskut nih ada bijan putih + bijan hitam + cornflakes & cherry. Aku dah makan dah malam tadi. Seriyess sedap & rangup!!

5 comments:

miss cloudy said...

sangat memikat kalbu lah itu cappucino hazel...

aD said...

ohh.. buka sahaja rupanya, rasanya punn lebih memikat tau miss cloudy.

maslight said...

omg chocolate cake looks delicious...alah but u dun post to sabah T_T

aD said...

maslight, kalau nak saya boleh postkan.. tapi lepas raya la nahh :) boleh?

JaSmIn said...

SALAM... saya bru je follow blog kak ad ni geramnye ngan biskut raye ni..agak2 raye 2010 amik order tak? kalu amik nkk order... ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...