KENGKAWAN

Wednesday, July 10, 2013

Ramadhan Kareem

First day Ramadan :)

Selamat bepuasa buat family, kengkawan, bloggers & readers.

Sempena bulan yang penuh keberkatan nih uols rerajin lah amalkan
amalan kat bawah nih oke:

Iklhas kan niat kita
Taubat yang murni
Jaga masa dari hal yang sia-sia
Pegi solat tarawikh
Belajar hukum hakam puasa (google pun boleh)
Bersederhana bila berbuka
Biasakan qiamulallail
Baca Quran & tafsir
Zikir dan bersedekah

Sahur tadi sempat lah masak sambal telur dan masak nasi. Simple ja.
Tapi sedap jugak lah makan nasi pepanas taim subuh. Berselera. Takde
la sunyi sangat sahur aku sebab adik no.7 ada temankan.

Lepas sahur, plan nak gantung lampu lip lap kat tingkap rumah. Tapi..
lampu dah kaput pulak. Lampu lama. Beli 4 tahun dulu. Haih, baru nak
suprise double A dengan lampu tu. Takperlah tunggu Mamoru beli yang
lain. Aku pun, yakin dengan tak yakin ja nak pasang lampu tu subuh
tad. Takut tak pepasal terbakar lagi suis utama macam aritu.. huhuhu.

Anw, hari ni nak hantar second batch kad raya pulak. Kad yang ada
muzik pun ada tau.. ahhahaha. Memori sungguh :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...