KENGKAWAN

Friday, July 18, 2014

Gunung Tahan via Merapoh: Day 3 (Finale)

Letak log je lah. Lama sangat dalam draft nanti tak terpublish pulak. Log Gunung Murud pun tak habis lagi.

Log untuk Day 1, klik link kat bawah ni:

http://outdoorfreak.blogspot.com/2014/06/gunung-tahan-via-merapoh-day-1.html?m=0

Log untuk Day 2, klik link kat bawah ni:

http://outdoorfreak.blogspot.com/2014/06/gunung-tahan-via-merapoh-day-2.html?m=0

****************************

Trip paling ramai yang aku pernah join. Sampai 36 peserta! 

Trip ni anjuran Sham Castello dari Nature's Explorer. Kalau sesiapa berminat nak berjinak-jinak dengan hobi masuk hutan, mendaki gunung atau paling tak pun, nak merasa bestnya explore air terjun kat Malaysia ni, contact la Sham Castello dari Nature's Explorer. Sham & wife dia Syida, sangat friendly dan humble. Dan setiap trip yang dia organize, confirm best. Ni personal guarantee! Haha.

Sham Castello
+60142603741 - whatsapp only
+60126206087 - call/sms 
Nature's Explorer


Day 3
7.15 am Descending
7.50 am Bonsai
9.19 am Kem Belumut
9.53 am Kem Kubang
11.05 am Permatang - Tunggu last men
1.55 pm Descend 
2.20 pm Kem Kor
3.30 pm Lata Luis - Tunggu last men
4.55 pm Continue hiking
5.30 pm Kuala Luis
6.30 pm Kuala Juram - End of expedition.




Pagi di kemsait puncak Botak

Descending

Lunch kat Permatang

Tiruk kat air terjun sebelum kemsait Lata Luis 

Jijet injured

Arrived starting point

Naik 4wd ke pejabat hutan Sg Relau

Dlm bas dgn line up

Supper kat Merapoh

End.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...