KENGKAWAN

Monday, May 02, 2016

Her first solid food

Mommy blend mangga water lily favourite abang Ariff. Mangga ni dah jadi mangga favourite satu family sebab manisss sangattt. Paling penting takda serat (ala yang sabut2 keras tu). Sedapp ja lalu kat tekak (mommy dah try dah)

Mommy blend tanpa air tau. Pekat likat. Banyak mommy blend. Half mommy buat smoothie untuk diri sendiri.. hihi.

Dah siap2 pack stok puri mangga untuk seminggu  dalam bekas2 comel. Senang nak bawa pi taska. Tinggal nak mix dengan EBM je.


Tadi first time try bagi Aleesya makan. Dua sudu besar puri mangga campur 3 sudu breastmilk. Aleesya makan without hesitation. Licin. Cebik2 bila da habis. Dia nak lagi.  Tapi mommy tak kasi. Buat permulaan ni, sehari sekali je okay. Next week boleh try twice a day.


Mulut penuh.. nom nom nom


Abang Ariff pun excited tengok Aleesya makan

Behave ja duduk dalam baby high chair. Majan kena duduk. Senang nak hadam.

Licinnnn..

Muka tak leh terima kenyataan bila dah habis.. hihi

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...