KENGKAWAN

Thursday, May 05, 2016

Tutu skirt untuk Aleesya

Sambil mengunyah, sambil buat tutu skirt untuk Aleesya.

Tak plan pun nak buat mender alah ni. Kebetulan tengok ada headband Aleesya yng dah tertanggal reben, pastu ada pulak kain net 2 gulung. Tapi kaler biru la pulak. Lantak lah. Layan kan aje.

Tak sangka tau, aku berbakat dalam benda2 camni.

Guess u never know what you're capable until u have a daughter kan? Silap2, menjahit pun aku terer pasnih.. haha.

Masa Ariff Amarr dulu, aku realised, aku ada bakat terpendam gunting rambut. Macam2 style rambut lelaki aku boleh gunting tau.

Good to know :)

Sebenarnya, dah lama aku nak belikan Aleesya tutu skirt. Tapi yang ada jual (kat kedai or online) semuanya tak cantik. Tak kembang. Leper je.. penyet..
Now, ambik kau.. buat sendiri. Kembang setaman jadinya. Puas hati.

Nak pakaikan kat Aleesya masa bawak dia outing amik 6 months jab next week


Dah kaler camni.. macam tema Frozen la pulak. Mommy kena cari baju sama la camni masa outing kita :)

Bahan2 yang mommy guna. 

Gambar without flash. Cantik tak tutu skirt Aleesya? Made with love tau!

2 comments:

intan said...

ehem... amik tempahan tak???

Eliss Mie said...

rajin mommy dia. nanti jangan lupa amik gambar dia pakai tutu ni yer :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...