KENGKAWAN

Sunday, July 16, 2017

Throwback

Last Friday.

My Imams. All 3 of them.

Ariff: Mommy, Allah yang jadikan orang kafir kan dengan Allah jadikan orang Islam juga kan.
Me: Ya. (Jawab sambil tengok henfon)
Ariff: Mommy orang kafir masuk neraka ya? Orang Islam masuk syurga kan.
Me: Ya, sayang.
Ariff: Tapi kenapa Allah jadikan orang kafir untuk masuk neraka? Kenapa tak jadikan semua orang Islam, boleh semua masuk syurga.

Terus letak henfon dan tarik dia duduk depan aku. This one requires serious conversation. 

Told him, Tuhan jadikan semua babies yang lahir kat dunia baik & suci. Bila baby tu dah besar, kalau dia lahir dalam family kafir, dia boleh buay pilihan untuk masuk islam, so dia boleh masuk syurga. Kalau dia still tak mau masuk islam, dan pilih untuk jadi kafir, then its his choice. Dan kalau dia masuk neraka, its not Tuhan to be blamed why dia masuk neraka ☺️☺️

#My8yearsOldBoy

❤️❤️❤️❤️❤️

Ariff & Amarr

Kena dengan teks khutbah ❤️

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...