KENGKAWAN

Friday, August 11, 2017

The mountain is calling

So happyyyy dapat invitation dari group ni. Pendaki bebas Perak. Old timer. Masuk hutan dengan old timer - still konvensional way.  Bukan macam sekarang, semua nak daypack hihi.

Lama tau tak dapat invitation mcm ni. More than 10 years kot. Normally this group bergerak underground ja. Tau2 lepas habis trip, gambar  je keluar kat page Multiply (dulu FB tak femes lagi).

Best join group ni sebab lebih banyak focus pada route baru, rintis dan conquer gunung yang rare. Rare sebab nak cari route kena pandai guna peta topo, compas & gps.

Paling best, boleh spend masa amik gambar2, mandi sungai, camping, campfire, masak2, membahan, etc.

Rindunya! Rindu otai2 gunung dulu. Teringat kenangan masa trip gunung 4 bintang. One of the best trip in my life! Rindu Phob, Mali, Fizi, Yati, cikLeey, Mawi.. semuanyalah!

Tenkiu.. tenkiuuu for extended the invitation pada iols. Sangat2 nak pi tapi.. tarikh tu just a week before Bali.. sobbing..

Please.. please invite me again ya otai Mali & Fizi. Looking forward sangat for next trip 😊😊

Note: Back then, more than a decades ago, I was aD, the gunung girl. Who spends her every weekends, di puncak gunung.

Now, Im a mother yang tengah encourauge dan tanam minat in my little explorers to love nature as much as I did ❤️

Bet they dont hv my phone no. Sebab tu hantar invite via whataps kat Mamoru. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...