KENGKAWAN

Thursday, August 17, 2006

from d bottom of my heart

is this my coming out of the closet stori? i dunt think so..
kenkadang (ekceli, selalunya) aku rasa certain pekara yg jadi dlm hidup aku mmg tak adil. tp, sebagai makhluk kerdil ciptaan Allah (swt), siapa lah aku utk mempersoalkan semua nih.. apa yg jadi dah ditentukan. terpulang pada insan seperti aku nih utk menerima qadaq & qadar dari-Nya..
lately, err not to say lately la.. almost a year already kut, blog nih dh jadi terlalu 'public'.. aku pun tak prasan sejak bila me-member gunung found out abt diz blog.. well y'see, at first theres no problem at all..
well thats not until few days ago when one of my best frenz asked a few weird questions. me-mula tu aku cam pelik arr. then bila aku tanya bebtul, baru dia reveal sumthing yg dia baca dari Hata punya note.. *fak*.. can u juz imagine apa yg aku rasa taim tu? God, rasa mcm semua darah naik ke kepala.. rasa nak explode.. rasa nak mati taim tu gak.
it took me a while nak cool down kan diri sendri. aku off kan phone. utk seketika aku rasa blank.. blur.. wut should i do??!!.. *dem*
realized dat takkan la aku nk avoid dia, so aku on balik phone. and he called.. dan aku tanpa berfikir apa consequences yg bakal jadi, aku juz cerita the whole thing.. takde tapis or potong dari kementerian penyiaran - plain - mcm cerita edisi siasat kat ntv7 tu..
dunno la apa yg dia fikir taim tu bila dh habis sesi stori mori bagai. dia juz diam. ntah lah.. bagi aku kalau dia bebtul best frenz aku, dia terima semua ni seadanya..
our conversation byk kali terganggu.. yelah, on d phone taim bekerja. sendri mau ingat la.. late dat evening, dia called lagi. mcm tak pecaya bila dia ckp dia 'ok' with everything.. and he's asking abt my life now.. err now?? hm, i wasnt so sure abt my life now.. its been a year already i'm stuck in the middle of no where.
if he's talking abt plu lover.. i dont have any (ekceli ada seorg yg menunggu.. tp aku rasa dat somebody tahu yg our relation is not gonna work and dat somebody pun tahu kenapa).. back to the stori, juz in case if he's asking if i'm gonna get marry or sumthing, my answer is still.. i dont hv any bf.. and i'm not sure.
aku sendri tataw kat mana aku berdiri sekrg nih. kalau di suruh buat keputusan utk memilih jalan antara 'kiri' (senget) dan 'kanan' (stret).. for sure aku tak dapat nk tentukan. bukan sbb aku tak reti nk pilih. cuma hati nih (mungkin buat masa ni) dah tak mampu utk jatuh cinta lagi. jalan yg ada cuma utk bergerak ke depan.. cari keredhaan-Nya - fullstop.
to him,
so, y'see my frenz, now that u know "why" everything is so complicated. thanks to you, your girl and your friends for being so understanding and accepting me for the way i am.. *hugs*

4 comments:

bluefroggie said...

ble ar cik aD nyanyi lagu britney spear pas nie...

mr_flizo said...

Sudirman - Kau Akan Kembali

Aku terima berita dari mu
Kau akan kembali seperti yang diduga
Bertahun berlalu kau berada dirantauan
Kau akan kembali ke pangkuan ibunda
Sawah terbentang dan padi menguning
Daun nyiur melambai angin timur membelai
Riak air di kali bagaikan bersedia
Membasuhi tubuh mu dari debuan kota
Sayup-sayup terdengar merdu suara seruling
Mendendangkan lagu anak desa
Kau pergi dahulu keranan dah jemu
Kau telah impikan satu hidup baru
Pahit manis seorang kembara
Segalanya telah kau rasa

donny osman said...

yellow jelly, cucuk jangan tak cucuk.

Ray said...

aD...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...