KENGKAWAN

Saturday, August 12, 2006

job offer

mcm tak percaya.. lewat ptg semlm, aku masuk bilik dlm pukul 6.30 ptg.. pastuh terus tertido sampai pukul 6.00 pagi tadi..!! tido mati sey. adik aku ckp, beratus-ratus kali dia tekan loceng pintu bilik.. tp aku tak sedar.. sampai dia terpaksa pegi reception, mintak extra key utk access bilik aku. yelah, takut apa per jadi kat aku..

kata adik aku lagi, ada la tiga pat kali dia kejut aku suruh turun dinner.. even DO pun ada call, ajak dinner se-sama.. but dunno la apa kena dgn aku mlm td.. seriously, aku tak sedar langsung.. penat sgt kut..

well, today is the big day.. the longggg and anticipating day.. hope everything went well.. *pray*.. oh ya, i'll b in Terengganu tomorrow. will be back in KL on tuesday.

btw, hari nih last day utk prof Warren McFarlan. tadi aku escort dia sampai lobby. dia depart ke Boston ptg nih. the unexpected thing is, he offered me a job in Boston!! mcm tak percaya dengar offer dia tadi. terdiam aku sekejap.. working in the States?.. *whoa*.. is really a gud offer! i told my sis abt diz.. and guess wut she said.. "terima je lah!!".. and i wuz like.. "hey, u not gonna miss me??"

hm.. for now, aku tanak besarkan berita nih. byk mender nk konsider.. byk preparation nk kena buat.. frankly la kan, aku mmg teringin nk pegi..! aper pun, doakan je lah. eniwei, i will keep in touch with prof Warren pasnih.

one thing yg buat aku terfikir.. knp dia boleh pilih aku? guess wut he told me? katanya, susah jumpa org yg bebtul komited dgn keje mcm aku.. and one more thing, becoz of the Nikko insident last wednesday..

camnih ceritanya.. ekceli, kebetulan plak hari sebelum tu aku ada save prof Warren punya case studies dlm notebook aku.. nk dijadikan cerita, on dat lucky day, org yg arrange seminar dkt Nikko terlupa bwk soft copy of the presentation.. *peh*.. malu beb. kalau aku la yg arrange seminar kat situ, sure tataw mana nk letak muka nih.. nasib baik zila call inform ttg dat problem.. ce-cepat aku email case studies tu ke Nikko.. dan 12 minit sebelum seminar start, semuanya ok - juz on time - perfect!.. well, dats d stori la. Warren ckp aku 'save' d day.. *smiles*

hm, byk mender nk cerita kat sini.. ttg event aku kat sini.. ttg terengganu's program.. ttg my upcoming 8-days transtitiwangsa trip hujung bulan ni.. tapi takde masa arr.. len kali la..

hey, got to go.. have to make sure everythings under control tonite.. till then.. chiows.

3 comments:

Ray said...

opportunity yg jrgade..pk baek2 cik aD. pepn keputusan u, hope u'l be gr8! wish u luck k?

bluefroggie said...

nak ikot? masok dlm poket leh arr ek ek?

amizgig said...

ray:
yep.. opportuniy yg jarang ada.. bersedia kah macik tinggalkan sumer yg macik ada kat sinih???

froggie:
meh la, boleh teman di kala sepi.. chewahhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...