KENGKAWAN

Wednesday, August 02, 2006

not so gud

Kali nih bapak bebtul marah.. lama dah aku tak dengar dia tinggikan suara camtu.. kali terakhir wuz like 8 yrs ago?? Kalau seblm nih bapak akan beralas bila berckp hal-hal yg sensitif dgn aku.. tapi kali nih, lain benar.. Aku ingat lagi ayat yg keluar dari mulut bapak masa masa dia marah giler kat aku 8 tahun dulu…

Taim tu aku dgn Butet mmg kamceng. Mana ada Butet, kat situ lah ada aku. Kimia sungguh. Satu mlm tu aku menyelinap keluar umah.. kayuh beskal pegi umah Butet yg jaraknya bukan dekat semata-mata nak study utk STPM.. kena rentas 4 kampung sey! Adalah dalam 20km kut.. sampai je umah Butet, aku dah penat giler. Terpaksa obernite kat situ.. subuh esoknya baru aku balik umah. Bapak mmg marah tahap dewata raya.. pree je aku kena libas dgn ranting pokok jati.. *azabb*.. Bapak ingat aku keluar dgn me-mana jantan. Sib baik Butet teman aku pagi tu. Reda sikit marah bapak. Masa tgh marah, bapak cakap..

sepuluh tahun dari sekarang pun, jangan harap abah sedia nak terima cucu..!!! belajar tu penting, sekarang nih bukan masanya nak ber-pakwe-makwe.. selagi boleh, belajar la sampai hujung dunia.. bla bla bla...”

Hm.. kut nak dikira ngan jari.. belum masuk 10 tahun pun insiden aku kena marah dulu.. why la bapak risau bagai nak rak? Well, its not dat aku berkecik hati dgn apa yg dia ckp dulu.. tader pun.. cuma terasa dgn sikap bapak lately.. jodoh pertemuan tu kan ditangan Tuhan.. kenapa nak salahkan aku?

“..sampai bila nak duduk kat KL tu sengsorang? Syam dah nak kawen, Along bila pulak? Bahaya duduk KL sorang-sorang.. kalau apa-apa jadi siapa nak tolong tengokkan?!! Abah nih dah tua.. cuba jangan susahkan hati org tua nih.. ntah esok lusa abah mati celik, baru tau!!..”

*sighs*

hm.. kosentret aD.. kosentret..



6 comments:

Ray said...

erk?!!~~

d'Greatest said...

...hmm... *sigh*.. sabar.. yes,jodoh pertemuan ditangan Tuhan.. tapi hati,naluri dan kehendak seorang bapa kepada anak, tidak salah dia bertindak and bersuara mcm tuh.. rite..? :o)

dia risau ler tu.. eheh..ckp dgn bapak, "bapak jgn la risau Along sensorang kat KL tu.. oklah, nanti Along mintak d'greatest teman.."

*lol*

ok..sorry.. tau benda nih serius. just take it easy k.. sampai seru,smpai jodoh awk nanti, ader lah tu.. *smiles*..

Ray said...

erm, setuju! setuju! kagum lak ngan yatt ni. cik aD, kena sabar k? ayah mana yg x syg anak kn?~

mr_flizo said...

...sebab ayahanda sayang...

amizgig said...

korang:
thanks!.. *hugs*

Ray said...

*hug balik* eheh~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...