KENGKAWAN

Tuesday, September 26, 2006

lets masak!

hari nih hari ke 3 puasa.. *smiles*..

dah 2 hari berturut aku berbuka puasa sengsorang kat umah. tak enjoy sgt tapi tak kisah la. adat hidup bujang. lauk utk berbuka pun simple jer. hehari pulun mc'd.. sahur plak, juz goreng fries ngan sosej or paling senang, megi mee pun sodap.. *mati la kena marah mkn megi*..

personally, aku rasa ramadhan kali nih lain drpd yg lain. sumer mender yg aku buat, rasa cam bersemangat.. mood ceria 24 jam. naper ek?..

arinih plan nk masak lauk peberet aku.. sambal petai campur udang.. *yummy*.. err, tapiii mana nak carik petai? isk.. heharap ada la stok petai kat carrefour mid vlly tu. kalau tak kempunan la macikkk.

*jom masak*

14 comments:

FDB said...

ler makcik...bau petai le bilik air tu...

amizgig said...

fdb:
*giggles*.. nk wat camne =)

Anonymous said...

aD...hehehehe...carrefour midvalley petai selalu takde... cuba pi pasaraya sentral dekat Old Klang Road ( sebelah Pearl Point) sana buleh dpt mcm2 sayur & fresh seafood :) -9-

bluefroggie said...

nak datang makan bole??? bole la bole la bole laa...

Ray said...

a'ah.care4 tu jrg ade. cube kat giant pun ok gak. erm, tetibe teringin nak mkn kuih gula melaka~

amizgig said...

nai:
oOo.. kat sana pun ada ke? taper, aD dh pegi pasar sayoq rituh.. macik sana ckp, skrg musim petai.. hehehe..

froggie:
meh la dtg umah, buleh buka poser sesama.. putrajaya ngan kl bukannya jauh.. *hehehe*

ray:
giant ngan umah aD jauh.. uuuu.. paling dekat pun kat cheras nun.. selamat berbuasa & berbuka puasa =)

Ray said...

rite now tgh tggu waktu buke. agak2nye jadik ke tak sambal petai udang cik aD tu? *???*

Anonymous said...

Cik aD masak apa kat pic tu..? kosong jer periuk *sengih* nway, slmt puasa.

bluefroggie said...

tiba-tiba plak rasa malu :p

amizgig said...

ray:
aik.. tanya cam nak join skali.. meh la kita sesama =)

anonymous:
hehehe.. tu eksen je.. nnt aD upload gambo lauknya plak ;)

froggie:
memalu kunun.. sekeh kang hehehe

bargading said...

bau petai pun x pe janji puas

nak rasa gak

amizgig said...

bargading:
sure nak? pedas tau.. *grin*

bargading said...

pedas pun x pe

:-).. (air liur meleleh, hehe)

amizgig said...

bargading:
*grin*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...