KENGKAWAN

Tuesday, March 03, 2015

Im officially an ultra-runner

Lambat hapdet

My first run for this year cum my first ultra run ever. 

Lari kat jalan balak.

Syarat minimum nak dapatkan finisher medal kena lari minimum 5 loops (50km) trek Pangsun - Lolo. 

Aku start lari pukul 6.30 pagi. Habis lari pukul 5.30 petang. Aku managed buat 6 loops (60km). Lebih satu loops. Plan asal nak buat 7 loops. Tapi masuk loop ke-4 aku dah lari main2. Tak ikut timing.. haha. Cuaca pulak panas membahang. Ramai runners pilih untuk tamatkan larian bila cukup 50km. Aku pun almost nak stop dekat 50km. Luckily team QMR datang support. So, sambung lagi satu loop.

Loop 1 : 1 jam 27 minit
Loop 2 : 1 jam 28 minit
Loop 3 : 1 jam 30 minit
Loop 4 : 1 jam 43 minit
Loop 5 : 1 jam 36 minit
Loop 6 : 1 jam 32 minit

Oveeall, performance, mental & energy memang kat tahap yang memuaskan. Cuma takut nak push kaki sampai 7 loops. Sebab minggu ni ada trip Tahan. Kang kalau tak sempat recover, naya wehh! 

Anyway, result tak keluar lagi. So tak sure aku dapat ranking no. berapa.. ahaha. Dah keluar result nanti, aku share kat sini nahh.




3 comments:

lydiarahayumahmod said...

fuhyooo...
daebak!!
boleh jadik personal coach tak sis..huhuhu.. (malu tapi mauu)

abdooss said...

Congrats sis !

U d man! :)

Eliss Mie said...

Congrats ad ! cayalah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...