KENGKAWAN

Friday, February 02, 2007

XPDC Gunung Ulu Semangkuk



*credit to Wan for these photos*

master plan nk gi layan air terjun Sg Chiling semlm. tp, memacam hal lak jadi sampai tak cukup masa nk ke sana. atas kesilapan teknikal, kami terlewat sejam dari group Wan. giler lambat tuu. masa derang dah sampai Bukit Fraser, kami still kat KL lagi.

tepat kul doblas, baru sampai guesthouse bukit fraser (starting point). camnerpun alhamdullilah.. dapat gak kejar group depan. sempat spent lelepak kat puncak gunung Ulu Semangkuk sesama. tapi hazabb la. derang naik santai.. kitaorg setengah nyawa trekking sambil berlari.. *pewai*.. syian U.J tak pepasal dia terjebak dalam trip nih. sure dia kepenatan mlm tadi. masa nak balik tu, U.J ada cakap, dia enjoy dgn trip nih ~ aku hepiiiii.


**************************


ada byk mender buat aku berfikir lately. realiti hidup, mmg memeningkan. aku tak boleh dgr citer-citer sedih. simpati aku kenkadang tu, terlebih-lebih sampai menyusahkan diri sendiri.

aku akur, rezeki yg Tuhan bagi tu, kenkadang bukan utk aku sorang... utk org yg terdekat dgn aku.. utk mereka yg memerlukan. dan aku, tak sampai hati nak biarkan.

rasa tenang pulak bila buat memender baik nih. minggu depan pulak, insyaAllah, nk ke Johor. hulur tulang empat kerat utk mangsa banjir kat sana. jom kita?


**************************


lupa lak, mlm tadi Amir, Syam & fiance (Ida) dia dtg. meriah giler umah aku.

pagi tadi, bangun awal, goreng pisang, pastu hidang roti dgn sosej utk breakfast utk derang sumer. rajin btul aku pagi nih kan?

sat lagi Amir ada interview - nak kena bagi kata-kata semangat kat dia
lepas interview, dia dgn Syam & Ida nk gi Kedah. Shopping souvernirs utk wedding derang
As plak, kena balik Melaka ptg nih. ada PTD interview kat sana
Aku? err.. mlm nih plan nak naik gunung lagi.. hehehe

ok ar. nk balik awal hari nih.

2 comments:

shay said...

nk kirim kabus atas gunung 1kilo eh.. =P .. penat la tggu aD nk dtg lgkw.. shay dh kt kl ni..

Wecko said...

Gle x bes naik gunung laju2. Pastuh nak turun cpt. Baik xyah naik. Kui3.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...