KENGKAWAN

Wednesday, October 08, 2014

When I don't care, I don't care.

I loveee beautiful handwriting.

Really admire people with tulisan cantik2 ni.

Mine memang disaster. Sendiri tulis pun kadang2 tak boleh baca. Well nak buat camne kan.. intelligent people memang tulisan agak disaster (hahaha.. pegila mamp*s)

My dad punya tulisan adalah yang tercantik yang pernah aku tengok (ok, I'm bias. He's my dad, sukatik la kan).

Anyway, I wonder how he can write notes laju2 dengan tulisan secantik tu. Aku belek buku sekolah dia masa dia kat Sekolah Alam Shah dulu.. siyes, wow! Boleh jatuh cinta kat orang tulisan cantik nih!

Bukan setakat tulisan rumi, jawi dia pun unik! Ada style. Suka sangat setiapkali tengok dia tulis rumi & jawi.

Eh.. rumi & jawi? Macam familiar.. Macam romeo & juliet (mati lah takde kaitan.. kasi panggg sedas kat budak aD nih)

Masa kecik2 dulu, my dad selalu hantar nota cinta kat arwah ibu. Cantik tulisan dia. Dia tulis atas kertas timah pembalut kotak rokok. I dah exist masa my dad mengurat arwah ibu tau.. haha. Btw, I bukan anak angkat okeh. I was 10 at that time. My parents divorced masa tu. Berpisah tanpa rela.

Tapi taim tu tak faham sangat bahasa cinta. Tapi suka tengok tulisan ja. Even sampai sekarang, ayah still maintain tulisan yang sama. Cantik.

Ok that's it.

Let's berambus balik. Kepala ting tong.

1 comment:

abdooss said...

Your dad Sekolah Alam Shah? Interesting... dia batch tahun bila?
(I batch SPM 1988. Rumah Hishamuddin)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...