KENGKAWAN

Thursday, April 02, 2015

Permata hati saya.. patah tangan

Rough night.

Ariff supposed ada tuition malam tadi.

Dapat call dari sekolah Ariff pukul 6.51 petang. Hampir pengsan bila cikgu Ariff cakap Ariff jatuh dan probably tulang dia dislocate.

Rushed balik. Fetched Ariff dari sekolah dan bawak straight ke Hospital Pantai Bangsar.

Lepas x-tray baru tahu tangan Ariff bukan setakat dislocate tapi patah. Patah antara siku dan bahu.

Tiga doktor jumpa aku semalam.
Doktor yang sahkan Ariff patah tangan
Doktor pakar tulang (Dr Eugene)
Doktor pakar bius

Aku just ingat nama Dr Eugene coz he's the nicest. Dia cakap Ariff kena masuk operation theatre asap. Dia explain detail tentang tulang Ariff yang patah dan few options untuk aku pilih. Aku minta dia buat the best untuk Ariff. Couldn't decide myself. So stressed & worried. Cried a lot too.

Ariff pula nangis non stop dari pukul 7 malam sampai masuk bilik OT. Refused x-tray, refused to talk, refused tukar baju untuk operation, refused everything. Dan dia sangat agresive. Never seen him like that. He kicked me few times. Hurts. But what hurt me the most is seeing him in pain. Unbearable.

Operation start pukul 12 tengah malam. Took more than half an hour to complete. Aku just boleh tengok Ariff kena bius (general anaesthetic) sebelum doktor suruh aku tunggu kat luar. Lucky they ask me to step out. Kalau tak, sure aku pengsan tengok diaorang operate tangan Ariff. Tak sanggup :(

Almost pukul 1 pagi baru dapat masuk bilik ward. Ariff nangis lagi lepas sedar dari operation. Nangis sampai tertidur dalam pukul 2 pagi. Pukul 2 lebih Mamoru sampai dari Melaka.

Dapat bilik 4 bedded. Aku request tukar single room sebab tanak ganggu kids lain dalam bilik ni. Tapi kena tunggu under wait list. Hopefully malam ni dapat more privacy.

Penat + Lapar. Start dari hari Isnin aku skip meals. Breakfast roti then sepanjang hari tak makan sampai malam.

Semalam pun sama. Just makan roti tengahari pastu malam tadi sempat makan nudget sekeping sebelum tertidur sebelah Ariff.

Rough week for me. Not good for my condition :(

2 comments:

abdooss said...

Kesian Ariff, your poor baby...

Syafakallah... semoga cepat baik ye sayang

Eliss Mie said...

alahai kesiannya..semoga diberi kesembuhan segera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...