KENGKAWAN

Monday, February 26, 2007

mahal kita!

take note, by time aku menaip entry nih, senyum aku sampai ke telinga. sukernyaaa!

tadi masa discussion, DO tetap nak suruh aku pi Nilai hari rabu nih. amarah aku trus jadi tak terkawal nih. aku berkeras nak amik cuti gak (dasattt btul penangan outdoor nih). lagipun, aku tak nampak apa masalah yg timbul..

..nak brochure, aku dah siapkan.. dah dapat approval pun pagi tadi.

..meeting kat Nilai plak, kan dah ckp, tayah pi pun takpe. pegi setakat nak angguk-angguk kepala utk 15 menet. membazir duit minyak, tol, masa je.

setelah aku bertukar menjadi gaban bersepuluh, barulah DO konpem kan cuti aku.. err ekceli, aku mintak bebaik arr. keje beres kalu, boss pun sure senang hati nak bagi cuti kan? bermula esok, aku akan cuti 3 hari - sampai Khamis nih.

ok, tu satu..

kedua plak, semlm aku dpt bykkk gift dari Sc (plus gift sempena valentine yg dia tak sempat bagi rituh). sukernyaa!! ekceli, dia baru balik dari Manila. kata Sc, dia terkilan aku tak dapat pegi.. hm, jgn kata dia, aku nihhhh lebih laa lagi. dia ada ajak pi backpack ke Indochina plak June nnt.. insyaAllah. aku tanak kecewakan dia lagi.

sabtu rituh, aku pegi survey trek ke Gng Kutu & Sg. Chilling. masa pegi dgn Chua dulu, aku manader perati trek. jadi, macam ingat-ingat lupa lah jugak trek ke sana. pergi berdua je. ada lah dua tiga kali kami tersesat. sesat yg first, sib baik la terserempak dgn org asli. mamat asli tu baru balik cari petai dlm hutan. dia la yg bagitau kami dh tersilap trek. kalau tak.. huuu ntah kemana-mana hutan la aku redah. lepas ikut direction yg mamat asli tu bagi, punnn tersilap pilih trek lagik. tapi taim nih, aku ada six sense sendiri. so, patah balik cari trek asal.. lasttttt baru jumpa gak trek ke sana. alhamdullilah. legaaaa. baru la konpiden nak guide 60 pegawai PTD esok!

sempena hati yg berlagu ceria nih, aku nak nyanyi-nyanyi lah.. 3, 4

Seri Langkat Kuala Tungkal, amboi
Padi pulut enak rasanya, sayang
Kalaulah kail, kalaulah kail panjang sejengkal
Janganlah laut hendak diduga

Amboi, Seri Langkat
Amboi, Seri Langkat
Dayunglah sampan menuju pulau, amboi
Bila sampainya daku tak tahu, sayang
Ombak dan badai, ombak dan badai takkan kuhirau
Asalkan sampai tempat kutuju

Amboi, Seri Langkat
Amboi, Seri Langkat
Buahlah betik dalam perahu, amboi
Enak dimakan di hari petang, sayang
Hidup di dunia, hidup di dunia kalau berilmu
Jadi sanjungan setiap orang

Amboi, Seri Langkat
Amboi, Seri Langkat
Seri Langkat lagunya ini, amboi
Bunga melati di dalam hidup, sayang
Bagaikan sifat, bagaikan sifat si batang padi
Makin berisi tambah merunduk

Amboi, Seri Langkat
Amboi, Seri Langkat

p/s: sebenarnya, aku rindukan dia...

3 comments:

eid said...

amboi.. suke atinye... hehehehhe take care!

bg said...

:-)
nak ke mana lagi tuh?

Anonymous said...

aii ad...
heheh...eppy yer ari nihh..good2
erm...u tak selalu ym yer..ok takper..actually i suka tgk gamba u pegi camping nih...adventure jerr..nanti u uploaad la banyak2 yer..by the way..kire i da leh kwan2 ngan u la nih..tq..
by the way ni email i (iriss_mm@yahoo.com)..takecare yer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...