KENGKAWAN

Saturday, April 25, 2015

Camping preparation

Next week going to be tough. Ariff kena masuk ward on 28th untuk buka simen kat lengan & keluarkan wayar yang hold tulang dia. Maybe dua tiga hari gak la kena warded.

Kesian anak2 mummy. Asyik keluar masuk ward ja.

Takpa, minggu ni cuti panjang kann.. kita pegi vacation ok! Not really vacation la sebab kita tak tidoq kat 5 star hotel. Time2 cuti ni hotel semua fully booked. Kena pulak mak ko buat plan ad hoc. Memamg nan hado lah tempat tidoq selesa.

Cuti kali ni kita buat camping style nahh. Tido dalam khemah, main masak2 & kita buat few outdoor games/xtvts (yang ni mummy tak plan lagi nak buat apa)

Ni first time mummy nak bawak Ariff & Amarr pi camping secara solo without daddy (coz daddy ada trip gunung Korbu-Gayong).

Daddy dah bagi permission untuk kita pergi bertiga (ops, berempat - include si kecik dalam perut ni) pergi camping kat Sg Pauh, Cameron Highland. Mummy tak sabar dah ni!

Lets prepare checklist untuk our first trip together!

Tempat tidur
Checklist
Groundsheet 
Flysheet 
Paracord
Tent (2 men + solo Spitfire)
Khemah kelambu (guna daytime)
Sleeping bag
Toto
Selimut
Bantal angin/Quechua
Lanterns 
Headlamps / Batteries 
Powerbanks
Belerang
Parang
Wisel

Cooking stuff
Kuali
Periuk (camping set for 4 pax)
Kovea spider stove 
Cool box Coleman 
Camping Gas (6)
Plates/bowls/spoons
Cups
Knife
Arang for bbq
Termos

Foods
Beras
Gula/garam/white pepper/kicap
Bawang/cilipadi/belacan/ikan masin
Mee kuning
Telur (3 dozen)
Cili paste/sup paste/ masak lemak paste
Bbq: sosej/lamb/corn/marshmallows
Roti
Snacks
Mineral water
Fruits: Epal/mango/strawberry/grapes
Vege: Grab apa ada kat Cameron
Kids punya susu

Clothing 
Long pants + tshirt
Jackets with hoods
Rain cover
Shoes+flip flop
Towel
Socks
Glove
Snow cap

Medical
Handyplast
Ubat luka
Vicks
Inhaler
Ubat batuk/selema/demam/alergik

1 comment:

aisha said...

Ada baby???? Alaaaa Seronok nya.. Sebab tu ke post lately shahdu je.. Ke Ada terskip baca update ni?
Tahniah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...