KENGKAWAN

Monday, April 27, 2015

Cuti seminggu

Next appointment dengan gynea sepatutnya 13 May ni (lagi 2 minggu). Dah plan nak buat 4D ultrasound segala bagai. Tapi terpaksa awalkan ke esok hari coz I got urine infection - really painful & uncomfortable! Tak berani nak makan antibiotic dari klinik biasa sebab takut effect pada baby. Better tanya specialist. So, bertabah laah aD!

Pagi tadi hazabb sangat perjalanan naik tren ke ofis. Bladder rasa nak macam nak pecah. Sakit weh. Rasa macam nak merayu ja orang bagi seat kat aku. Tolonggg laaa bagi ibu merandung ni duduk. Tapi gila apa kan, perut leper nak mintak orang kasi seat. Memang orang buat tak reti je la kat ko.15 minit dlm tren rasa macam 15 jam! Uwaa..

Sampai ofis terus jumpa boss.Err.. ekceli gi toilet dulu, tak tahan beb. Lama aku bertapa dalam toilet - tunggu sakit kurang baru gagah kan kaki masuk opis.

Tak sempat letak beg kat meja, aku terus jumpa boss. Request cuti direct seminggu untuk minggu ni. I need rest seminggu! Lagipun, esok Ariff kena masuk ward. Dia kena puasa & stanby untuk next operation (cabut wayar yang sambungkan tulang tangan yang patah). So, might as well aku cuti terus. Tak payah nak stress pasal keje, stress menahan sakit, stess nak kena duduk spital, etc.

Alhamdullilah boss approved.. xo!

Okebaiii.. yours truly nak beradu. Selamat bekerja ye mengkomer semua..ahaha.

1 comment:

abdooss said...

Waahhh untung lah ada Boss sporting !

Kita ni nak cuti 2 hari pun Boss dah jengil mata ! hahaha :)

Semoga cepat baik ye sis!!
Semoga Ariff pun cepat baik!!
Aameeeen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...