KENGKAWAN

Wednesday, April 18, 2018

Jalan2 Bandar Hilir Melaka Part II

Sambungan..

So proud with kiddos coz berjaya panjat Bukit St Paul tanpa mengeluh.

Dan mommy pun berjaya buat recovery sambil bawak 11kg load.. hihi.

Sambil2 panjat bukit St Paul, mommy cerita pasal sejarah Kota Afamosa. Cerita pasal macam mana Melaka dijajah Belanda. Sambil2 tu tokok tambah sikit2 hihi. Nak tarik minat kannn.. Kiddos bab perang2 memang dia suka. Macam2 soalan kiddos tanya, kenapa atuk2 kita kalah masa lawan belanda dulu? Kat mana kubur orang Belanda, etc. Penat mommy menjawab. Harap betul lah jawapan2 mommy. Risau pula kalau bagi ajaran sesat.. hihi.

Brotherhood love. 
Amarr cakap dia tak larat nak jalan (hes not feeeling well that morning). Ariff carried him volunteerly. Mommy so proud with both of you!

They asked for some coins to throw into a well.l - to make wish katanya. Pengaruh mat salleh sangat. Mommy cakap throw with a niat to sedekah. So that the management use the money to take care of the historical place.

We at the top of St Paul's hill

One of the many memorial stone

Inside the Afamosa fort

Almost reaching St Paul's peak

The historical building.

The famous Afamosa building

I saw this kids on our way to St Paul's peak. All of sudden, Ariff tarik aku ke tepi & bisik suruh beri duit kat budak penjual buah ni. Kesian katanya. Aku bagi Ariff duit dan surih beli buah2 yang budak tu jual. Kiddos asked so many question on why that kids duduk situ sorang jual buah. Alhamdullilah, dapat ajar tentang erti syukur. Dan dapat share dn belajar banyak perkara bermanfaat sama2. A real definination of a quality time together.

Kiddos

Aleesya memang tak turun dari baby carrier. Senang mommy nak manage semua anak2.

Mommy & broods

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...