Minggu lepas kan kami balik kg Mamoru. Minggu nih turn kg aku pulak. Syiok betuk ada dua kampung nih kan.. meriah!
Takde stori mori untuk arinih (akak banyak keje dik nonnn) Layan kan je lah gegambar kami makan buah kat Melaka nih. Kalau terliur tu, mahap la nahh.. (memang aku sengaja.. muahahahaha)
Sekarang nih kan, kat Melaka sedang haibat dilanda musim buah. Meriah je tengok pokok rambutan lebat berbuah sepanjang jalan. Mamoru siap tanya, orang Melaka suka tanam pokok rambutan depan rumah ek? Hehehe
Oh, ini adalah intro.. nun di sana pokok jagung ayah sedang berbunga. Luas kan?.. pasnih merasalah pesta makan jagung sampai pengsan.. huhuhu
Penuh bonet. Nih lah yg kami kerjakan gegamai kat ladang jagung ayah. Berguni-guni ayah letak depan kami suruh makan.. tak terlarat ok.
Pose dengan durian pulak. Sorgaa!!!
Aku tengah pose chantique sambil petik buah langsat. Banyak betul buah langsat tahun nih.
Aku tengah pose chantique sambil petik buah langsat. Banyak betul buah langsat tahun nih.
Adik no.6 & Farah (adik tiri) tengah masukkan rambutan dalam guni (ada 5 guni semuanyaaa)
My cinta hati tengah memanjat pokok moktan
My cinta hati tengah memanjat pokok moktan
Menjadi betul manggis kali nih.. sedap & manisssss sangat!
Antara yg turut masak ranum.. buah bacang. Manis & wangi sangat!
Buah mata kucing.. besar pokoknya.. banyak lak tu berbuah
Buah mata kucing.. besar pokoknya.. banyak lak tu berbuah
p/s: kami bawak balik seguni rambutan + seguni durian.. hehehehehe
4 comments:
eeeeeeeeeeeeeee...
heaven nyer...
bila nak buat party buah ni..
hahaha
ya allah buah!!!!!!!! mmg SORGA!!!! eeeeee sedeeepppppppppppppppp!!! geram la cik senget tgk buah2 tu.. mmg bley meniaga gitu.. jagung tu yg x tahan tu.. nk tumpang sekaki la makan jagung tu.. bley? cik senget pernah tak buat sambal bacang? perghh lazat hingga menjilat pinggan.. makan dgn ikan grg garing! eeeeeeeeeeee lapo!!!!
Is, buat style port luck lah. Boleh merasa sorang sikit :)
cik sue.. bolehhh, apa salahnya. mai lah kampung kita. dokat jo.. hehehe.
bacang tu selalu kami campur dalam sambal belacan. tak pun, cincang lumat & makan dgn santan kelapa.. fuhh fuhhhhh fuhhhhhhh
Post a Comment