KENGKAWAN

Saturday, June 07, 2008

Aku yg mengada

Mamoru tengah tido. Kesian dia. Malam tadi semalaman berjaga - kena keje.

Aku lak, banyak kali terjaga malam tadi kut-kut kalau dia dah balik. Kul satu pagi.. kul tiga pagi.. kul enam pagi.. kul tujuh.. Asal terbangun je cecepat aku toleh sebelah. Huhuhu syedihh ok, Mamoru takde. Aku tak biasa tido sengsorang (haicehh pegi daa)

Seriyes, sejak kawen hampir empat bulan lepas (lama ke empat bulan tu?), aku belum penah berjauhan lagi ok. Jadi bila satu malam tak berjumpa, adalah satu penyiksaan yang tak terhingga (go ahead, kalau korang nak muntah aku tak kisah.. hehehe).

So pagi tadi kul tujuh, aku terus bersiap-siap pegi kat tempat Mamoru keje. Tak jauh pun, kat TTDI jer. Aku siap tipun dia nih cakap aku nak pi sana. Mamoru tak bagi aku pegi. Risau aku keluar sengsorang. Tapi biasalah.. being me as always kan.. keras kepala batu segala.. aku tetapppp nak pegi jugak.

Sampai je kat sana, Mamoru dah sesiap tunggu kat bawah. Sejuk je rasa hati bila nampak muka Mamoru (ewahh). Merajuk jugak mulanya.. tapi bila dah jumpa depan-depan camtu, tak kuasa aku nak muncung pepanjang. Baik aku habiskan masa yg tak berapa nak ada tu dgn menyelit celah ketiak dia. Rindu ok!

Lepas breakfast, aku ingat nak balik rumah. Tetiba boss Mamoru called. Cakap keje derang tu dipostponed malam nih. Wahh.. panjang la sengeh aku.

Masa nak balik, terserempak dgn boss Mamoru & kelik dia. Derang bantai gelakkan aku gegamai.. Malu ok. Boss Mamoru siap cakap, "Jangan risau, Fazi memang sayang u".. adusss, pasnih konfem aku tak buat lagi. Tapi kalau dah rindu nak buat camner. Takkan nak tunggu je kat umah, kan? kan? Kalau ada baby lain lah, boleh aku menghadap muka baby kat umah.. Nih, aku ada Mamoru sorang jer.. tskk tskk

Malam nih pun tido sengsorang lagi lah nampaknya. Keje Mamoru tak settle lagi. Kata Mamoru, sistem aperntah (tak ingat) kat salah satu pejabat kerajaan negeri 'down'.. pastu satu lagi web state gov kena 'hack' pulak.. hmm nak buat guano.. pasrah je lah dgn waktu keje Mamoru yg tak tentu masa sekarang nih.

Taper, dua minggu je lagi.. pasnih, boleh lah pegi bercuti sesama.. yeyeh!

p/s: In case kalau Mamoru baca entry nih tengah malam kang, hepi 4th monthsary... love u so much b! Sayang aD nih lebih 7 kali ganda dari b, tau.. hehehe

3 comments:

mrflizo said...

Sayang... samat pengantin baru buat kali ke 4 bulan... sayang sangat.. jgn nenakal... muahh muahh muahh...

een said...

like ur wedding photos...awesome..greeting fr perth

aD said...

b.. sayang juga..*kiss kiss*

een, thank u for the compliment & for visiting my page.. salam :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...