KENGKAWAN

Monday, May 28, 2018

12 Ramadhan 1439H

Masih berkampung disini.

Day 4 already. Stil tak sure bila nak discharge.

Pagi tadi pun, pegi ofis dari hospital dengan tudung takde brooch, peniti pun takde. Main ikat2 je.. tsk. Nasib la baju Mamoru dah tolong gosokkan. Kalau tak.. haish.

Tenkiu Mamoru sebab sanggup amik cuti lagi untuk jaga Aleesya kat hospital hari ni.

 Luckily, esok public holiday. Syukur sangat. 

Kerja mommy banyak kat ofis lately. Semua due. InsyaAllah, pasni mommy pulak amik turn jaga Aleesya.

Kelam kabut sebenarnya. Dengan kiddos mid term exam-week, dengan Aleesya tak sihat, dengan kerja ofis melambak, etc. Banyak perkara yang terbengkalai, plan lari, etc. Rumah pun dah berapa hari tak jenguk.

Tapi takpe, ada hikmah semua yang jadi. Esp dalam bulan mulia ni kan? Yang penting, sentiasa bersangka baik pada Pencipta & sesama manusia. Baru hidup ni rasa mudah & tenang. InsyaAllah.

Aleesya happy je with daddy pagi ni

Bila daddy pilihkan baju untuk anak.. Hmppkk dah macam boboy pulak anak dara mommy ni.

Yang dilindungi

Main apa tu sayang?

Husnuzon. 
Oh macam tu eh? Orang yang suka bersangka buruk ni orang yang sukakan perhatian tapi tak dapat.
Cuba ubah perangai, tentu dapat perhatian dan kasih sayang.
❤️

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...