KENGKAWAN

Thursday, May 16, 2019

Tuesday speedwork

Trowback speedwork session at KLSC every Tuesday night. 
Sangat best coz dekat dengan rumah. So, tak perlu terkejar2 drive ke MPSJ lagi.

First time coach assigned my 5k pace 4'30. Laju. But I take it as a challenge. If he believed I can run that pace means I can. Trust the training.

Team SAC at KLSC Bukit Jalil

Sabtu ni ada Fit Ramadhan ultra run at my house area. Excited ni. Sebab event kat kawasan rumah je kan. 

Ramai muka familiar yang register event ni. Organizer siap buat majlis berbuka & tarawih sebelum event start. Runners akan start lari pukul 10.30 malam sampai 4.30 pagi. 

Aku takde lah plan nak lari sampai ke subuh. Tak berani nk lari ultra. Register pun sebab nak buat long run je. Minimum mileage qualified for finisher medal is 20km (5 loops pusing tasik). So, 20km je lah aku lari nanti.

Yang best tu, every 1 loop aku lari, organizer akan donate RM2 ke rumah anak yatim Tunku Budriah. So kalau 5 loops =RM10. Berlari sambil beramal, gitu.

😊😊



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...