KENGKAWAN

Friday, November 30, 2007

Trans Bintang versi gambar

Baru aku perasan, aku tak penah upload gambar masa aku pegi xpdc Trans Bintang. Dunno why. Maybe sebab aku dah publish kat multiply kut (anyways, my multiply tu restricted only for my networks) So here goes, trip Trans Bintang selama 6 hari. Empat buah gunung yang terletak di sepadan Perak-Kedah berjaya ditawan!

1. Gunung Bintang False
2. Gunung Bintang South
3. Gunung Bintang
4. Gunung Bintang North

Cerita tentang xpdc nih boleh dibaca di SINI


Hari pertama: Perjalanan almost 4 jam. Halangan pertama, 4wd sangkut. Kemsait kat Bukit Sempadan

Hari kedua: Kami berjaya tawan puncak Gunung Bintang False

Hari ketiga: Puncak Gunung Bintang South berjaya ditawan (kemsait emergency sbb dah tengah malam baru sampai puncak)

Hari keempat: Puncak Gunung Bintang pula berjaya ditawan


Hari kelima: puncak gunung terakhir iaitu Gunung Bintang North berjaya ditawan.. dan mission accomplished

Hari Keenam: Berkampung di Kemsait Sg. Kupang (kemsait emergency sebab tak sempat keluar ke kawasan perkampungan terdekat)

Gambar sampingan semasa trip:

Reward untuk diri di hari terakhir! Bersihkan diri dari lumpur & pacat..

Soru taim.. tak pandang kiri kanan dah.. lapar beb!

Tengah pulun roti gardenia lepas turun dari puncak gunung False

Cik Pisang sedang senyum dalam derita sebab terpaksa meredah hutan buluh menuju ke puncak Gunung North

Skem & Mawi basah lencun - its so windy, drizzly & damn cold oke!

Berhati-hati seimbangkan berat badan + beg sambil meniti dahan pokok yg tumbang.

Tumpukan perhatian anda pada lorong yg terbentuk dari sususan pokok hutan nih. CuNn sangat. Kiri dan kanan pokok ada gaung yg curam. Laluan nih dipanggil permatang.

p/s: credit to Bargading for diz pics

2 comments:

Anonymous said...

:-)

adam said...

best giler kalau dpt ikut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...