KENGKAWAN

Saturday, November 10, 2018

Baking cupcakes

Spent a little more time in the kitchen today - baking banana-choc cupcakes with Aleesya.

Tak plan nak baking pun, but maybe coz Im feeling so good this morning (I got 2 mins PB running my ussual training route!) Never thought I could beat that 2016 record. Its really something isnt it?

Anyway, today's cupcakes mostly prepared by Aleesya. All the mixing and stirring. Aku just tukang sukat and tukang masukkan dalam bowl. Tapiiiiiu aduhaii.. dia punya slow motion adun bahan2 tu, boleh buat aku siap masak nasi dan 2 jenis lauk untuk lunch.. 😂😂😂

Ngam2 baking 6 biji cupcakes je. Coz pisang ada 4 biji je.. itu pun pisang emas dibawa belayar. Memang sangat kecil dan comel. Pisang tu sebenarnya Aleesya punya. Tapi sebab dah  terlalu masak, kulit start kehitaman.. Aleesya tamau makan dah. Dari membazir terbuang, aku buat cupcake. Terus berebut semua nak makan cupcake.. hihi

Resipi kali ni special sikit sebab aku guna gula melaka gantikan gula pasir. Hiris halus2 masukkan dalam adunan. Rasa sangatt wow! Mamoru makan sampai 2 biji okay! Tinggal 4 lagi untuk kiddos 😁😁😁

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...