KENGKAWAN

Friday, March 01, 2019

Nak berjaya?

Nak berjaya, tapi hati tak bersih. Asyik simpan hasad dan dengki. Bila tengok orang buat itu ini, semua dia nak tiru, konon dia boleh buat lebih baik dari orang tu. Suka membanding2. Sudahnya yang dibuat tak jadi, awak makan hati.

Nak berjaya tapi tak ringan tulang. Tak rajin. Buat keje mengharap orang tolong. Semangat hangat2 tahi ayam.

Nak berjaya tapi tak nak tolong orang. Especially keluarga sendiri. Tak nak tolong parents. Jenguk pun setahun sekali time raya je. Adik beradik, saudara mara apatah lagi. Tapi kalau bab kawan, pandai pula dia amik hati, wish birthday itu ini, walhal birthday mak ayah, adik beradik, jangan kata bagi kek, wish kat whatapps pun tak ada.

Nak berjaya jangan pandai cakap je. Plan kemain gah. Tapi execution, hancur.. karamm.

So macam mana nak berjaya?

😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊

Gadis pink. Kasut semua dia pilih pink. Kecuali yang hitam tu (beli emergency sebab kasut dia hilang masa berjalan). Ni pun ada lagi tak masuk dalam gambar

Banyak baju dia dah tak muat. Kena pi shopping. Tapi tak leh bawa si cantik ni. Nanti habis semua baju kaler pink sesaje.

Lain betul bila ada anak perempuan kan ❤️




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...