KENGKAWAN

Sunday, February 24, 2019

Ariff ada lawatan pengakap

Cerita semalam.

Ariff excited sebab first time dapat pergi perhimpunan pengakap. Pukul 6.30 pagi Ariff dah sampai sekolah sebab kena naik bas ke sekolah xx (sekolah yang jadi tuan rumah untuk perhimpunan kali ni. 

Ada lebih 1000 pengakap yang join perhimpunan ni.  Termasuj sudent pegakap dari sekolah Ariff ada 50 orang. Suka Ariff dapat belajar benda2 baru, survival, ikatan tali, dapat kawan2 baru etc.

Walaupun mostly benda2 macam ni Ariff boleh belajar dari aku or Mamoru (esp masa kami camping or hiking). Tapi sure dia lebih excited dapat belajar sama2 kawan2 sebaya.

Aleesya teman hantar abang Ariff

Segak betul abang Ariff pakai uniform pengakap. Tenkiu Mamoru tolong patch kan semua badges kat baju ni. 

Gambar ni dapat dari group whatapps parents. Tenkiu

Ariff dengan kawan2

Aww.. so cute.

Amik gambar ni kat fb sekolah Ariff. Belajar buat anduh.

Ariff terlejut sebab aku tahu banyak benda tentang pengakap. Terkejut di bila aku cakap dulu pun mommy masuk persatuan pengakap dekat sekolah rendah 😁

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...