KENGKAWAN

Thursday, November 09, 2017

Breastmilk, breastfeeding.

I have decided to continue breastfeeding Aleesya for as long as she wants it (Made that decision since her 2nd birthday aritu).

I have witnessed so many good thing from breastfeeding. Breastmilk works like magic. Especially bila Aleesya sakit, demam, etc.

Dan hari ni sekali lagi. Aleesya sembuh dari sakit mata yang teruk dalam masa 24 jam. Padahal sehari sebelum tu mata Aleesya bengkak sampai melekat & tertutup. Mata pula merah & penuh tahi mata.

Semalam, sepanjang hari aku breastfeed Aleesya. Stanby sebelah dia all the time. Make sure dia cukup rehat, cukup makan & direct feeding lebih dari hari biasa. Every hour kut. Stop pun sekejap masa training lari. Tu pun sejam je (nasib baik malam tadi fartlek session. So, laju sikit training habis).

Alhamdulillah, petang semalam juga dah nampak hasilnya.  Aleesya dah sembuh. Mamoru pun impressed.

Pagi ni dah cure sepenuhnya!

Breastmilk do wonders!

Ni gambar malam kelmarin. Mata melekat sampai tak boleh buka. Both mata bengkak. Merah.

Gambar pagi semalam. Selepas directfeed sepanjang malam. Nampak ok sikit. Tinggal sebelah mata je bengkak & merah.
Gambar kat klinik tengahari semalam. 

Doktor kat klinik pun macam tak percaya Aleesya sakit mata teruk malam tadi. Sebab masa jumpa doktor, mata Aleesya dah makin ok.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...