KENGKAWAN

Wednesday, December 26, 2018

Sambungan Day 1 jalan2 Chiang Mai

Nak training lari pagi ni, tapi hujan pula. So, kita buat sambungan cerita kat Chiang Mai.

.............

After meeting the SAC team, we went straight away to Chiang Mai most popular wet market and street food.

Fruits, vege, seafood everything.. soooo fresh and big! Their avocados are veryyyy large. Cant even fit in my palm. Durian pun sama.. seulas je dah separuh size pinggan 😂😂

Lepas jalan2, kami pergi dinner kat Takawa restaurant. Halal. Dan makanan dia superb! Aku siap minta masi tambah.. huhu. Sedapp.

Ingatkan lepas makan terus balik hotel. Tapi Kit bawak kami pegi night bazaar. Punyalah besar tempat ni. Dekat pukul 11 malam baru nak balik hotel. Time ni aku dah start risau.. ni trip vacayrun ke vacation? Haishhh.. non-stop berjalan dan makan. Acaner nak lari ni kalau perut boyot.. hihi

Our dinner at Takawa Halal Restaurant. Menu lobster, siakap, miang kam, tomyam, daging goreng, sayur goreng dan banyakkkk lagi menu yang aku tak ingat. Semua thai style dan sedappppp sangattt!!!!

Ni masa makan street food. Makan berdiri tepi jalal. Kat street food ni ada gerai halal dan ada tak halal. Kena pandai pilih.

Another half of our dinner on 1st night

My ex room mate masa kat Gold Coast. We are room mate again in Chiang Mai!

Ni masa jenjalan kat town lepas dinner. Pukul 11 malam baru balik hotel. Kat sini tiap2 hari asyik berjalan je. Supposed coach Edan  takkan kasi jalan banyak2 dan suruh rest tapi dia sporting je. Maybe sebab race ni just untuk LSD je. So, no pressure.

Kami depan Chiang Mai Gate - ni dinding kora lama. Tapi dah banyak runtuh sebab gempa bumi. 

Street food yang heaven dan banyak.. tapi tak semua halal tau

Durian size gajah. Sebijik tu lagi besar dari kepala aku. Seulas je dah besar pinggan. Rasa dia manis2 buah. Tak sesedap durian kita. Tapi kami beli juga sebiji, just nak merasa.

Makan durian guna glove.. kikiki.. rasa mengada sangat.

During our dinner!

Ni masa jenjalan kat wet market. Beraih market dia. Orang Chiang Mai sangat pembersih. Pasar basah pun bersih tau. Kat sini banyakkkkk jual buah2an. Thai kan terkanal dengan banyak buah. Dan banyakkk buah yang super besar size dia. Macam buah avocado. Sebesar pinggan makan tau. 


With tuk-tuk

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...