KENGKAWAN

Saturday, July 21, 2018

Aleesya yang bijak

Sama macam abang2 dia, kalau bercakap tu memang speaking aje.

Kali ni, aku tak ajar pun. Dari kecik, aku cakap guna bahasa melayu je dengan dia. Maybe pengaruh abang2 dia. Tak pun, pengaruh tv.

Sangat suka membebel, menari, berangan, bergaya, mekap, tiru gaya orang, etc.

Dan sangat2 manja dengan sesiapa saja. Asal ada yang melayan, kemain suka lah dia.

Kalau mommy daddy hilang sekejap, satu rumah dia duk cari, "Mommy where are u?"

Kalau berjaya jumpa mommy, "Found u, mommy!", tak pun dia cakap, "Gotcha!"

Pernah terdengar dia main dengan anak2 patung favourite dia, takde keluar bahasa melayu pun.. haish.

"Hey, where are u going?"
"Im hungry"
"Aww.. Lets go home"
"Hey what is that?"
"Its yummy, yum yum"
"Lets eat"
"Its delicious"


Harap bila dah masuk sekolah sok, tak ada problem dengan bahasa melayu macam abang2 dia masa memula masuk darjah 1 dulu.

Aleesya yang solehah
Yang dilindungi

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...