KENGKAWAN

Tuesday, July 03, 2018

Outback Tour in Mount Tamborine

So many things to do but so little time. Need to plan a long trip to Gold Coast again next year. With my family, of course!

Harini join team SAC pergi Outback Tour kat Mount Tamborine. Tak tinggi pun gunung ni. Just 600++ meter. Kat puncak gunung ni ada town kecil macam kampung2 tapi semua kemudahan yang ada kat bandar ada kat atas gunung tu.

Kami pergi Mt Tamborine naik 4wd. Tapi 4wd kat sana tak sama macam kat Malaysia. Dia macam van. Boleh panjat trek hutan yang curam. Kecut perut tau duduk dalam tu.  Sebenarnya nak pergi ke atas tu ada laluan jalan biasa. Tapi kami pilih cara adventure.. hihi. Baru lah thrill.

Guide kami ke Mount Tamborine, nama dia Rob. Sangat friendly dan bagi banyak info tentang tempat yang kami tuju.

Tempat first yang kami pergi ialah Curtis waterfall. Kena hike dalam setengah jam dalam hutan. Dan trail ke waterfall masyaAllah sangat cantikkk!!

Layan gambar dulu lah. Tak sempat nak story the mory.

Nak packing. Lepas subuh esok nak ke Airport. Ni pam susu pun tak sempat lagi.. tsskk.

View dari dalam batang pokok

Dalam hutan ecualaptus

Kat air terjin Curtis

Hiking

Dengar Rob bagi explanation

Kat kawasan hutan pokok palm

The friendly guide

The route
Tekun mendengar

Nice view and weather kan

Nice tree

With them

With syasya

Background waterfall

Wiyh Vivien

Dari dalam pokok

Vivien cakap, pretend like we are on a roller coster. 😂😂

Besar akak pokok ni

Group photo

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...