Saturday, August 25, 2018

Permaisuri blackout

Tengah syok makan lontong goreng kicap pecah telur tersedap di donia, tetiba blackout pula. Aduhai.

Tinjau kat luar tingkap, rupanya satu Permaisuri blackout. Dengan lampu jalan pun padam.

Nasib baik family aku kaki camping. So, capai lantern &  headlamp terus pasang. Headlamp 300 lumen.Terang benderang rumah.

Cuma yang tak best, panaih. Rumah atas angin,vtingkap limited, so panaih.

Dan satu lagi tak best, air coway tak jalan. Aku pulak memang tak simpan air dalam fridge. Dari 5 tahun dulu duk depends 100% kat air coway, bila blackout camni.. tskk.. mesin coway tak function sebab berganting pada letrik untuk keluarkan air dari mesin tu.

Ni tengah duk kira2 nak keluar bawak anak2 pi naik keta lepak mamak ke caner. Tapi, eh, mamak Permaisuri pun sure blackout juga kan.. Tunggu Mamoru balik dari training je lah. Suh pi beli air sejuk.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...