KENGKAWAN

Sunday, September 16, 2018

Alhamdullilah

Done my so-called malas session run last night.

Seriously malas nak lari.. hahaha. Hampir nak stop lari lepas 6km tau. Badan rasa penat & letih mostly sebab core session earlier that morning. Dan satu lagi sebab aku start lari lambat sangat. Pukul 10 malam baru sarung kasut keluar rumah.

Sebelum tu duk layan the siblings dan ipar duai yang datang ke rumah. Bila depa semua balik rumah memasing, aku hampir rasa tanak lari pulak. Tapi nasib baik dari awal2 aku dah siap pakai running outfit, maka teruskan lah niat berlari. Kalau aku pakai baju tido time tu, memang tak keluar rumah dah.. hihi.

Alhamdulillah, managed to complete another fruitful session. Tho banyak nau berhenti dan almost nak stop at 6km.. hihi.

Been running non-stop everyday lately. Rest day just satu hari seminggu. Tak penat pun coz mostly aku just buat easy run. Speedwork, tak berani lagi. Long run pun just 10km every week. Next month, insyaAllah, kalau lutut behave, boleh lah increase long run distance.

OA knee progress:

Alhamdullilah, so far tak sakit pun before, during or after run. Wonder juga kalau2 my left ni was mistakenly diagnosed with OA. Tapi, kalau tengok gambar xtray, memang jelas abnormal knee joint - tak ada gap kat knee joint.

Ada certain orang pula, knee joint normal tapi suffer OA symtoms - pain, swelling, susah bergerak/jalan etc. But I dont have all that.

Weird kan? Tapi, tu semua kuasa Allah (swt).

Right now, Im so thankful I still can run. Cuma it may take a longer time for me to run a full marathon. I dont know when. But Im pretty sure I can & I will do it again. And when I did, I want to make sure its worth it! ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...