KENGKAWAN

Saturday, September 22, 2018

Global CSR Day 2018

Last minit tukar plan. Aku pegi Janda Baik ikut team Maybank naik bas. Coz kiddos ada registration untuk robotik class kat sekolah. Kelas ni optional, setiap hari Ahad. Since Ariff & Amarr sendiri yang request nak join, kami turutkan je. Its a good exposure juga. Lepas register baru Mamoru bawak diaorang semua ke Janda Baik. Jumpa kat sana.

Kat Kampung Janda Baik, team kami semua dah ada tugas masing2. Ada team bersihkan masjid, team memasak, team tanam pokok & team bersihkan kawasan sungai.

Aku join team bersihkan sungai. Team yang paling happening sekali. I had so much fun even tho kena redah hutan, kena gigit pacat & kena harung sungai.

Alhamdullilah, berkat kutipan derma yang kami jalankan, dapat dana terkumpul RM70k+ untuk beli kenderaan jenazah untuk kegunaan penduduk kampung Janda Baik. Kata ketua kampung, kat kampung tu takda van jenazah. Kawasan perkuburan pun agak jauh. Harap dengan adanya kemudahan kenderaan ni, dapat memudahkan urusan penduduk kampung. InsyaAllah.

Terima kasih penduduk kampung Janda Baik. Memang semuanya baik2 dan peramah belaka. The best CSR I ever experienced so far ❤️

Sambil kutip sampah , sambil posing

Musim buah rambutan, langsat & pulasan kat sini. Sedappp oii..

Asal nampak kamera, semua terus behave & pose cantik2

Tenkiu cikgu yang pakai baju grey tu. Orang kampung Janda Baik. Guide yang bawak kami masuk hutan & rentas sungai. Memang sangat sporting.

Team yang super cool!!

The girls yang happening sangat ❤️

Our team

Naik belakang lori punyalah enjoy. Macam naik roller coster.. haha

Tergelak aje kejenya

Cross sungai lagi!!

Pose dalam sungai

Pose dalam hutan

Us atas lori.. hihi

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...